Blog Arthur Donker | Frikandel!

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Mensen geloven mij niet maar ik lig écht elke dag in een deuk op deze klip, en dan denk je nou heb ik alles gehad komt er een uit de hoek die jou weer doet denken dat wij toch een héél apart volkje zijn en eigenlijk moeten we daar trots op zijn.

Als je een cocktail zou maken van valse schaamte, onwetendheid, misplaatste trots en arrogantie kom je dicht bij mijn landgenoten want anders kan ik het niet beschrijven.

Swipe met Selikor en alles is schoon.

Swipe met Selikor en alles is schoon.

Selikor betaalt reclame bureaus handen vol geld om Jantje publiek te laten zien hoe goed ze bezig zijn en ik zal de eerste zijn die dat beaamt want het is perfect geregeld. Alleen vraag ik mij af of degene die de s moet controleren wel weet wat hij doet, want toen ik hun in de Amigoe zag viel ik letterlijk van mijn stoel van het lachen.
Ze hadden een foto van een swipe machine met daar op “ Selikor, met één “swipe” alles schoon” met de bedoeling de mensen te stimuleren om hun rekeningen te betalen met hun bankkaarten.
Er staat ook een beschrijving van alle knopjes inclusief “alle cijfers in het Papiaments, Nederlands en Engels”
Ja, toen was er bij mij het hek van de dam en brulde ik het uit en viel ik van mijn kruk.

Kijk Chinese cijfers ok, maar nou moet je me écht het verschil uitleggen tussen Engelse, Nederlandse en Papiamentse cijfers.
Maar o wee als je daar wat van zegt, dan is Curaçao te klein en dan wordt je van alles beschuldigd en dan spelen ze het liefst de zwart/wit kaart want je mag niet eens hinten dat ze iets doms gedaan hebben en dat wordt dan weer gecompenseerd door een agressieve houding aan te nemen.
Als je iets niet weet, en vooral vandaag aan de dag dat elk kind van drie jaar met een tablet rondloopt en op Wikipedia alles uitpluist, is het geen reden om iets niet te weten, we worden de hele dag met zelfs ongewenste informatie gebombardeerd en er is niemand die je kwalijk zal nemen als je iets niet weet en wat vraagt, maar schijnbaar kan dat hier niet want dat wordt als een soort belediging gezien want ze mogen niet als dom overkomen, stel je voor wat mensen van je zouden denken zeg, als je wat vraag dus doe maar niet, laten we maar doen alsof we het wél weten.
Ik werd een keer uitgescholden toen ik begon te lachen, toen een opgedrikte juffrouw met een corset wat van de Karel Doorman een sloep zou kunnen maken, een BH met zoveel baleinen in dat de hele Japanse vloot een jaar lang walvissen voor moet jagen en nagels lang genoeg om de fundering van het nieuwe ziekenhuis mee te graven met een heel serieus gezicht aan de bar om een White Frikandel vroeg en dat terwijl de fles met de naam voor haar stond!
Toen ik haar op de naam wees zei ze “Nou en?” Toen dacht ik ook “Mr. Scott, please beam me up!”
Maar nou heb ik een probleem want elke keer als ik ga “swipen” ik naar de papiaments cijfers ga zoeken en lig ik weer in een deuk!

Ik blijf lachen op deze klip want wij zijn een uniek volkje geloof me!

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *