Ingezonden | Ga stemmen op 23 mei: Verkiezingen voor het Europees Parlement

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Roy Ho Ten Soeng aan het woord.

Langzamerhand begint het besef door te dringen op de eilanden dat er veel belang bij is om via de Europese Unie hulp en bijstand te krijgen. Op Aruba staat er al een Europahuis en in feite zou 00k op Curacao en St. Maarten zo’n instelling opgericht moeten worden. Via Nederland zijn de eilanden geassocieerd lid van de EU.

Het is daarom zaak om alle eilanden te betrekken in de informatie- voorziening over de Europese Unie en het Europees Parlement. Het is van het grootste belang om in ieder geval een lobbyist te hebben in Brussel die de belangen van de eilanden onder de aandacht brengt van de Europese Unie. In de afgelopen periodes er voor ruim 50 miljoen euro door de EU beschikbaar gesteld voor onze eilanden.

Daarnaast kunnen 00k via de EU lucratieve handelsovereenkomsten gesloten worden. Helaas krijgen de burgers op Curacao, Aruba en St. Maarten het stembiljet niet automatisch op de deurmat. Zij moeten zich melden bij de Nederlandse vertegenwoordiging op het eiland. Wie dat tijdig doet, krijgt het stembiljet opgestuurd.

Inwoners van de BES-eilanden krijgen het stembiljet wél op de deurmat. Ga in ieder geval stemmen! Niet op kandidaten die u als stemvee willen gebruiken. Maar op kandidaten die de eilanden een warm hart toedragen! De eilanden zullen er wél bij varen!

 

Roy Ho Ten Soeng,
oud-docent Arubaanse Pedagogische Academie en Colegio Arubano en de Arubaanse Lerarenopleiding.
Nederland

5 Reacties op “Ingezonden | Ga stemmen op 23 mei: Verkiezingen voor het Europees Parlement

 1. De EU het Beest en de paus berijdt het.

 2. @Roy Ho Ten Soeng
  stemmen is iets wat ik altijd doe gebruik maken van mijn democratisch recht. Zeker in deze woelige tijden nu Europa steeds verder opschuift naar de verkeerde kant van het spectrum is het belangrijk. Het was voor mij al vele jaren GL en zal dit ook blijven doen.

 3. Correctie:
  hij was CDA-lid, maar nu 50Plus-lid (ook deelnemer aan deze verkiezingen)

 4. Waarom heeft de heer Roy Ho Ten Soeng in zijn ondertekening niet vermeld, dat hij lid is van pro-EU politieke partij CDA, die meedoet aan deze verkiezingen ?

 5. Ik moet zeggen dat na de verkiezingen voor de Provinciaalse staten van afgelopen woensdag, Europa steeds verder lijkt.

  De populariteit van rechtse anti Europese partijen en kiezers neemt dramatisch toe. Niemand had ooit gedacht dat Engeland eruit zou stappen dus laten we hopen dat Frankrijk en Duitsland niet volgen.

  Het is wel apart dat deze oud-docent het heeft over subsidies uit Brussel terwijl wij pas achter zijn gekomen dat miljoenen aan belastinggeld hier op straat ligt. Ik zou zeggen, professor, first thing first.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *