Ingezonden | Gaat een keer goed fout!

Gevaarlijke s-bocht Helmin Wiels Boulevard | Henk Pasman

Ontbrekende verlichting rotondes Helmin Wiels Boulevard | Henk Pasman

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

MAANDAG OP de Wiels Boulevard rond drie uur in de middag. Lantaarnpaal plus bomen omver gereden en gelukkig waren er geen voetgangers of recreanten. Deze laatste groep maakt elke dag hiervan gebruik. Al vanaf de oplevering van deze vierbaansweg met snelheden van meer dan 80 km/uur heb ik erop gewezen dat dit niet kan zonder vangrails of maak geen voet/fietspad.

Al meerdere lantaarnpalen zijn omver gereden de afgelopen jaren. In de S-bocht ontbreken ze nog steeds. Dit is voor mij een ontwerpfout van de overheid die dit niet wil corrigeren. Een politieke partij maakt zich druk om de wegenverkeersverordening aan te passen voor het gebruik van donker glas. De gehele wegenverkeersverordening moet herschreven worden, onder andere voor goed vastleggen van de maximum snelheden, helm voor quads, nieuwe verkeersborden, gebruik van de rotonde, verantwoording eigenaar uitlenen voertuig enzovoorts.

Elke dag opnieuw is er onverantwoordelijk inhaalgedrag op de Weg naar Westpunt, heeft onlangs weer de zoveelste dode opgeleverd, maar resulteert niet in controle. Wachten is dus op de volgende dode(n). Doen we werkelijk iets aan verkeersveiligheid? Helemaal niets! Beetje auto’s aan de kant aanhouden met als resultaat de bekende feiten: keuring, verzekering, veiligheidsriem, rijbewijs. Levert dat structureel iets op? Wanneer denkt men het gehele park aan voertuigen te hebben gecontroleerd, over twintig jaar? Pakkans is gewoon nihil!

Leggen twee nieuwe rotondes aan op de Wiels Boulevard, maar vergeten de verlichting, dus blijven de provisorische schijnwerpers voor de aanleg nog jaren hangen, maar verlichten niet de rotonde! Plaatsen wegpunaises om te voorkomen dat een bordje omver wordt gereden, maar beste minister, het gaat een keer goed fout met de recreanten.

HENK PASMAN

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *