Ingezonden: Geldverspillende domheid

Brief

Ingezonden brieven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Carel de Haseth aan het woord

De van Julianadorp naar Westpunt lopende ‘Weg naar Westpunt’ bestaat sinds kort uit een heel aantal secties, die telkens door twee vlak naast elkaar geplaatste straatnaamborden worden aangegeven.
De ‘Weg naar Westpunt bij Westpunt’ gaat halverwege Savonet en Wakawa over in de ‘Weg naar Westpunt bij Wacawa’ (met een c geschreven). Net voorbij Wakawa wordt het de ‘Weg naar Westpunt bij Barber’, die voorbij Dokterstuin gaat en pal voor het landhuis Ascencion overgaat in ‘Weg naar Westpunt bij Tera Cora’(ook weer met een c geschreven). Van daar loopt de weg door Kloof, langs San Pedro en Siberie, tot voorbij Tera Kòrá en wordt dan ‘Weg naar Westpunt bij Daniel’. Op de Kleine Berg wordt het de ‘Weg naar Westpunt bij Grote Berg’ om op Grote Berg zelf te veranderen in ‘Weg naar Westpunt bij Papaya’. Voor de landfill verandert hij weer in in ‘Weg naar Westpunt bij Gatu’, iets verderop in ‘Weg naar Westpunt bij Souax’ en voorbij de rotonde van Souax tot de rotonde bij Julianadorp in ‘Weg naar Westpunt bij Juan Domingo’.
Waarom hele wijken worden overgeslagen er andere keurig achter elkaar worden genoemd, is volstrekt onduidelijk. Niet alleen ontbreekt elke logica, de weggebruiker moet na de overgang in de ‘Helmin Magno Wiels Boulevard’ maar zelf uitmaken of hij nu ‘bij de Savaan’ is, ‘bij Yotin kòrtá’, enz. Overigens bevat ook dit bord fouten: de weg zou ‘Bulevar Helmin Magno Wiels’ moeten heten en ‘konsientisadó’ en ‘pueblo’ horen geen hoofdletter te hebben.
Deze onzin is duidelijk een geval van iemand die zijn grijze cellen niet heeft gebruikt, overheidsgeld over de balk smijt en op de koop toe ook nog vreemde prioriteiten stelt. Wat dat laatste betreft: blijkbaar is het minder belangrijk dat er op tal van plaatsen over het hele eiland de naambordjes geheel ontbreken (ik noem maar de Schottegatweg, die sinds mensenheugenis overigens bestaat uit de delen West, Noord en Oost, of de Santa Rosaweg), of beschadigd zijn (zoals de ‘Nijlwe’ en de ‘Apurewe’ om maar enkele eenvoudiger wegen te noemen).
We hoeven ons in ieder geval niet meer te vervelen op de lange weg naar Westpunt. We kunnen onderweg de bordjes lezen die een of andere grapjas daar bedacht heeft.

Door: Carel de Haseth
te, Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *