Blog Arthur Donker | Gelijkheidsbeginsel klopt voor geen meter op Curacao

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Volgens de wet zijn alle burgers gelijk, al geloven de bijbelzwaaiers niet dat homos en lesbienes gelijk zijn aan de rest, maar dat is de eerste regel van onze grondwet, wij zijn allemaal gelijk ongeacht ras, kleur, geloof, haarkleur of formaat pruik. Althans dat dacht ik ook, later blijkt het niet zo te zijn, want als je soms ziet wat er allemaal hier gebeurt dan denk je waarom hebben we de moeite genomen om wetten te maken.

Simpel voorbeeld:

St. Tropez draait zonder bouwvergunning, horecavergunning, hotelvergunning, heeft illegaal land gewonnen en de kustlijn veranderd, noem maar op, het leuke is minister Balborda weet hiervan, DROV weet hier van, de Ombudsman weet hier van en niemand doet er wat aan. Waarom mogen zij wél zonder de nodige vergunningen draaien en ik allerlei instanties af moet lopen om de nodige vergunningen te bedelen, want dat doe je hier als ondernemer, bedelen om alsjeblieft de nodige vergunningen te krijgen om een bedrijf te beginnen zodat je mensen in dienst kan nemen. Je moet letterlijk bedelen om te krijgen waar je recht op hebt.

Mensen jatten hele straten in de stad, iedereen weet dat en niemand doet er wat aan, de DROV niet, minister Balborda niet, de Ombudsman niet, niemand. Maar oh wee als ik een afdakje wil bouwen om mijn auto onder te parkeren moet ik allerlei tekeningen en afmetingen en briefjes schrijven om te bedelen om dat te mogen bouwen.

Ik word aangehouden en krijg een bekeuring omdat ik zonder veiligheidsriem heb gereden.

Taxi’s, AC busjes, ABC bussen rijden dagelijks duizenden mensen heen en weer en heeft iemand ooit een keer een passagier een riem om zien doen? Waarom krijg ik dan wel een bekeuring en al die duizenden mensen niet?

Is het U ook opgevallen dat er langs de Schottegat weg zuid als je van Albert Heyn weg rijdt allemaal nieuwe reclame borden langs de weg staan?

Waarom is er opeens zo’n tsunami aan reklame borden langs de wegen?
Omdat die jojo’s sinds 10-10-10 te druk waren met reizen over de hele wereld en geen tijd hadden om de precariorechten van de Nederlandse Antillen te veranderen in land Curaçao met het gevolg dat nu iedereen maar van alles langs de weg mag plaatsen zonder vergunning en zonder de nodige precario rechten te betalen! Dat zijn inkomsten die wij mislopen vanwege nalatigheid van onze regeerders.

Dus plaats maar wat je wilt langs de weg geen hond die jou wat zegt of doet!

Als ze je auto hebben gestolen (wat hier de normaalste zaak is geworden) en je gaat (alléén tijdens kantooruren) aangife doen krijg je van de politie een lijst met adressen waar ze gestolen autos strippen om zelf te gaan kijken of jij je auto kan vinden en mocht je die toevallig daar tegenkomen moet je ze dan bellen en dat is áls ze de telefoon oppakken.

En vanwege de besparingen sluiten ze de politieposten vroeg en houden ze kantooruren op na en dan wil minister Navarro beweren dat de georganiseerde misdaad al die atrakos pleegt en bijvoorbeeld een mevrouw van 83 haar kunstgebit steelt! Ja hoor daar moet je bij de georganiseerde misdaad club zitten om zoiets te kunnen doen.

Soms vraag je je af of deze mensen die hopelijk een hogere opleiding hebben gehad en niet hun C.V.’s hebben “opgeleukt” of die serieus menen wat ze zeggen en dat zelf ook geloven want soms zitten ze zulk idioterie uit te kramen dat je gelijk Capriles Kliniek wil bellen om ze te komen halen.

En dan nog trots roepen dat wij Nederland niet nodig hebben want “Nos mes por

Ik blijf lachen op deze klip want elke dag als ik langs die dode palmbomen laan rij denk ik wij kunnen die bomen niet eens water geven laat staan de boel hier op een normale manier regelen!

55 bomen zijn alweer weg en een paar honderd kussentje op de weg zijn ook weg en niemand die wat zegt of doet, waarom niet want “Nos mes por” toch?

Arthur Donker

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Blog Arthur Donker | Gelijkheidsbeginsel klopt voor geen meter op Curacao

  1. Dank heer Donker u slaat zo als gewoonlijk de spijker op z’n kop. Heb je geld doe je wonderen heb je het niet dan is het donderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *