Ingezonden | Gevangenis heeft eigen knokploeg

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John Baselmans aan het woord

April 2016, met grote letters zien we dit op verschillende plaatsen verschijnen.

Vreemd, want in 1998 waren er al de eerste meldingen en 2003 werd het naar buiten gebracht. Toen maakte de pers er geen werk van en werd het veelal afgedaan als “conspiracy” en “laster” verhalen. Dat, terwijl er aangiftes toen al lagen bij het Openbaar Ministerie Curaçao. Wat later werden er meldingen gemaakt bij de Nederlandse regering en Kamerleden. Toen waren er vanuit mensen uit de gevangenis, en dan praten we over bewaarders en gevangenen, die lieten weten dat er gemarteld en veel mis is in dat gebouw. Pas toen de Nederlandse pers op dat moment in dook en meer lef toonde dan de lokale pers, kwamen er wat vragen en werd er snel weer een pleister geplakt op deze praktijken door regeerders en justitie.

Al 10 tallen jaren weet men zowel bij de Nederlandse als lokale justitie als bij de politiek dat het goed mis is in onze SDKK gevangenis. Buiten het mensonwaardig manier van gedetineerden stapelen in kleine ruimtes zijn er inderdaad martelpraktijken die natuurlijk uitgevoerd worden door een speciale eenheid! Natuurlijk schrijf ik, want deze eenheid is er in elke gevangenis om zogenaamd “orde” te houden. Maar onze orde eenheid gaat verder en denkt boven het menselijke te staan net als een “god”.  Zij bepalen welke gedetineerden in een hel terecht komen en welke gedetineerden het luxe criminele leven mogen blijven voeren tussen de hoge muren. Natuurlijk is er aan deze privileges een prijs gebonden en die prijslijst hebben we al in 2009 gepubliceerd. Deze eenheid wordt beschermd door zowel mede bewaarders als de leiding. De leiding kan weinig doen want ongeregeldheden komen niet verder en worden zeker niet behandeld daar de justitie in de vorm van OM en minister van Justitie NIETS doen met aangiftes of klachten. Zelfs de commissie ter bescherming van de gevangenen komt niet verder dan het probleem signaleren en het dan snel de rug toe keren. Onze lokale gevangenen worden als beesten behandeld en hebben geen bestaansrecht en dat is wat de regel is in deze gevangenis.

De vele aangiftes, die vanaf 1998 lopen en nu al boven de 60 aangiftes reiken,  worden systematisch “weggewerkt”. Dat bleek toen we gingen informeren waar de vele aangiftes waren en door een OM medewerkster werd verteld dat ze “niet te vinden” waren. Ook zo worden de martelingen in de gevangenis systematisch naar het “niets” verwezen. Want waarom maken we ons druk om een zooitje criminelen! We zijn nu 18 jaar verder en er is totaal niets veranderd in deze SDKK  gevangenis en dan wel ook nog eens een met een goede toekomst (Bon Futuro). Zelfs steun uit het buitenland werd door de jaren heen gesaboteerd en die mensen werden allemaal bedreigd en teruggestuurd naar land van herkomst. De SDKK gevangenis is een wereld met eigen regels wat gesteund wordt door de lokale justitie, rechterlijke macht en zijn minister. Allen staan onder zware druk en dan kunnen we raden wie dat zijn.

We kennen de uitspraak: Eens een crimineel altijd een crimineel. Maar in het SDKK gebouw geldt een andere wet “Eens een mens, na dit station ben je een wezen compleet mentaal en fysiek gebroken”. Mocht je het alsnog overleven, heb je volgens dit instituut geen recht meer op een menselijk voortbestaan. Dat werd bevestigd door personen die ooit met deze instantie te maken hebben gehad. Allen verklaren dat, na het verplicht zitten in deze “martelkamer”, zij nog steeds de hel van wat daar dagelijks gebeurde voor zich zien. Wanneer gaat daar eens schoon schip gemaakt worden en wordt de knokploeg, de voltallige directie en bewaarders bende opgepakt en verantwoordelijk gesteld voor deze onmenselijke daden in het koninkrijk der Nederlanden? Of zijn de belangen in de justitie zo hoog dat ze dit niet willen / durven aan te pakken?

MKK Curacao

John H Baselmans

Dokterstuin 237

Tel 864-3595

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *