Ingezonden | Gezaghebber

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Ik mis de vroegere Gezaghebber. Mijn voorstel is om te onderzoeken na 9 jaar land Curaçao of het niet verstandig is de Gezaghebber weer te introduceren. Belangrijkste functie is de openbare orde en veiligheid. Toezicht op openbare bijeenkomsten en op voor het publiek openstaande gebouwen, zoals horecagelegenheden. Laat de Gezaghebber handhaven. Onderscheid maken tussen de functie van het regeren, vooruit zien en de dagelijkse beslommeringen overlaten aan de Gezaghebber. Onder veiligheid o.a.verkeersveiligheid bij de Gezaghebber onderbrengen. Nederland heeft 355 gemeenten waarbij de gemeente met ongeveer hetzelfde aantal inwoners (160.000) als Curaçao op de elfde plaatst staat. De huidige minister heeft naast minister zijn ook de functie van Gedeputeerde en Gezaghebber overgenomen. De praktijk laat zien dat veel te veel tijd en energie gestopt moet worden in dagelijkse brandjes blussen op niet ministrieel niveau. Voorbeelden zijn legio bv schoonmaken van toiletten bij scholen! Nogmaals onderzoek eens wat allemaal ondergebracht kan worden bij een Gezaghebber.

Henk Pasman,
Curacao

3 Reacties op “Ingezonden | Gezaghebber

  1. Trots op Curaçao

    Weer een erbij die betaald moet worden. Zucht….

  2. Zeker @pasman, en als jij oud genoeg was dan zou je nu pleiten voor de terugkeer van de tijd dat de ‘shon’ (of de Shell) het geheel voor het zeggen had. Het probleem heeft meer te maken met dat groep(ering)en in gescheiden werelden leven. Waarbij leeftijd, cultuur, onderwijs, werk enz. scheidslijnen creëren waarvan een aantal op kunstmatige wijze ‘in stand’ worden gehouden.

  3. De Rechtsstaat

    Dus gewoon de (gekozen) burgemeester otw gezaghebber?

    Kantlijn, met die teflon mvj zijn alle (ingezonden) stukken welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *