Ingezonden | God is liefde

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Eleonora Helder-Bottse aan het woord.

Naar aanleiding van het schrijven van Raïsa Sambo 13 juli jl. in de Amigoe zegt ons de Heilige Schrift (de Bijbel) in Johannes 3:16 het volgende: Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn enig geboren zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren ga, maar het eeuwige leven hebbe.

Deze God van liefde,  houdt alleen niet van onze daden, die niet met zijn wil overeenkomen, in Romeinen 1:26 — 27 staat: Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke lusten, want hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke.

Eveneens hebben de mannen de natuurlijke omgang met de vrouw opgegeven, en zijn in wellust voor elkander ontbrand, als mannen met mannen schandelijkheid bedrijvende en daardoor het welverdiende loon voor hun afdwaling in zichzelf ontvangende.

De God van liefde spreekt tot alle mensen. In 1 Korintiërs 6: 9 — 10 staat: Of weet gij niet, dat onrechtvaardigen het Koninkrijk Gods niet beërven zullen? Dwaalt niet! Hoereerders, afgodendienaars, overspelers, schandjongens, knapenschenders, dieven, geldgierigen, dronkaards, lasteraars of oplichters, zullen het Koninkrijk Gods niet beërven.

De God van liefde spreekt tot ons in 2 Timoteus 4:3 — 4: Want er komt een tijd, dat (de mensen) de gezonde leer niet (meer) zullen verdragen, maar omdat hun gehoor verwend is, naar hun eigen begeerte enz.

De God van liefde spreekt tot ons in Openbaring 14: 7: Vreest God en geef Hem eer, want de ure van zijn oordeel is gekomen, en aanbidt Hem, die de hemel en de aarde en de zee en de waterbronnen gemaakt heeft.

Ieder mens mag leven naar zijn eigen wil, maar God heeft het laatste woord. Wie een oor heeft, die hore, wat de Geest tot de gemeenten zegt. Openbaring 2: 17

Eleonora Helder-Bottse,
Curacao

18 Reacties op “Ingezonden | God is liefde

 1. @Paard: wat staat er onder de post:
  https://www.knipselkrant-curacao.com/pbc-bisdom-huwelijk-blijft-tussen-man-en-vrouw/

  Alleen is Dawkins verkeerd gespeld.
  .(of moet ik dat iedere keer vermelden?)

 2. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 3. Hierbij door Paard gevraagde bronvermelding:
  https://www.knipselkrant-curacao.com/pbc-bisdom-huwelijk-blijft-tussen-man-en-vrouw/

  Verrek dat was ik zelf.

 4. Er staat een paard in de gang

  @LaStiwz wel ff aan bronvermelding doen he?

 5. Curacao revisited

  @LaStiwz : eens met je verhaal. God is waarschijnlijk een YDK die zijn frustraties graag botviert op anderen. Jesus is dan weer een macamba (bv Huurman) die zichzelf opoffert voor de rest van de gemeenschap

 6. Miljoenen en miljoenen mensen op deze aarde ervaren die liefde niet. Zij leven in erbarmelijke omstandigheden met vaak een te vroege dood tot gevolg. Das niet eerlijk van Hem.
  (wie zijn kinderen liefheeft, kastijdt ze ?).

 7. Kain was een tweeling (zus) en Abel was een tweeling (zus) in de originele teksten (Hebreeuws) kan je het lezen, niet zoals de katholieken dat schrijven in hun boeken. Kain zus was lelijk en hij nam de zus van Abel die was mooi en Abel nam die van Kain. Ik denk niet dat hij zijn eigen moeder gaat neuken. Zo was het in het begin. En later kwamen er nog broers en zussen.

 8. God accepteert incest, bysides, geweld. Na de biechtstoel is alles vergeven en vergeten.

 9. Denk dat het een hels karwei wordt voor La Stiwz om voorbij de hemelpoort te komen.

 10. Mevr. Helder, dat u gelooft is uw zaak en uw recht. Val mij er echter niet mee lastig. Doet u dat wel, vertel dan alles en doe niet aan cherry picking.

  Met name in het eerste deel van uw sprookjesboek was god een bijzonder grote eikel. Het was een god die:
  – een bijzonder onprettig figuur
  – kleingeestig
  – jaloers
  – homofoob
  – buitenissig
  – onrechtvaardig
  – meedogenloos
  – control freaky
  – bloeddorstig
  – wraakzuchtig
  – vrouwonvriendelijk
  – kindonvriendelijk
  – grillig
  – sadistisch
  – megalomaan
  – (volken-)moordenaar
  – racistisch
  – slavernij propagerend
  – kinderlijk
  – misselijkmakend
  mannetje is.

 11. Curacao revisited

  @Drechi: de Curacaose tenen zijn erg lang. Als een niet YDK een wel YDK wijst op alle corruptie en incompetentie is niet de eerste reactie “dat moet inderdaad beter” maar altijd de reactie “zo is nu eenmaal de cultuur op Curacao” “dat bepalen wij YDK zelf wel” en meestal “nos mes por”!
  Drechi is ook zo’n typische YDK die alle problemen afdoet als “communicatie” en er geen problemen mee heeft dat de YDK bovenklasse zich verrijkt ten laste van de algemene bevolking

 12. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 13. Kan God Stella van Rijn niet uit Forti halen?

  Van lafbek Ruggenaath hoeven we dat niet te verwachten.

  Ruggenaath heeft Schottes sloerie, of all people, zelfs benoemd tot coordinator van de commissie integriteit!

  De combinatie Stella van Rijn en integriteit is hetzelfde als de combinatie Menki Rojer en werken.

 14. Mevrouw Eleonora-Bottse,
  Met alle respect voor uw geloof wil ik u toch het volgende voorleggen:

  God schiep Adam en om zijn eenzaamheid te bestrijden schiep hij uit een rib van Adam zijn vrouw Eva.
  Adam en Eva kregen twee zonen, te weten Kain en Abel.
  Kain wordt jaloers op Abel en slaat hem dood en trekt na zijn afschuwelijke daad de wijde wereld in en stichtte zijn volk in den vreemde.

  Mijn vraag nu is:
  Met wie stichtte hij zijn volk?
  Deed hij dat met Eva of met haar verdere kinderen, dus zijn zussen? Dit zou toch incest zijn?

  De frase, “bij andere volkeren” slaat ook nergens op aangezien God slechts Adam en Eva geschapen heeft, toch?

  Heel vaak wordt op deze vraagstelling gezegd: “Ja maar, je moet geloven”!
  Geloven? Dit is wel een erg zwak argument, vindt u niet?
  Is geloof niet “ het brood voor de mensheid” !

  Ik zou graag met u de discussie aan willen gaan.

 15. Curacao revistied

  “Ieder mens mag leven naar zijn eigen wil, maar God heeft het laatste woord. ”
  Hierbij een verzoek aan God om in te grijpen op het gedrag van 4 overheids directeuren, Betrian, 2 Martina’s, de gehele ENNIA directie, en andere personen die ik wellicht over het hoofd die (bv Kuhneman). Als God ook nog tijd heeft om Drechi wat verstand bij te brengen zou dat helemaal super zijn. AMEN

 16. Showroe di Emmastad

  Zucht…..

 17. Van dit soort georakel en het citeren uit het grote leugenboek daar wordt ik kotsziek van. Het is 2019 en nog steeds zijn er onder ons die kiezen voor een leven zonder onderzoek en bewijsvoering betreffende zaken de hen zelf eigenlijk helemaal niets aan gaan of raken in hun persoonlijk leven.
  Je moet toch wel heel erg ongelukkig zijn als je de neiging hebt om moraliserend bezig te moeten zijn en dan nog wel op een bijzonder achterlijke manier ook. Daar moet m.i, toch wel een diep persoonlijk ongeluk aan ten grondslag liggen. Mensen die zelf geen richting aan hun leven kunnen geven en daar dus achterlijke spreukjesboeken bij nodig hebben vind ik eigenlijk best zielig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *