Ingezonden | Groeiende misdaad vs getouwtrek politici

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Guido da Costa Gomez aan het woord

De huidige precaire economische situatie van het eiland Curaçao laat geen twijfel achter dat de politici de zaak met de nodige ernst onder de loep moeten nemen. Het behoeft verder geen betoog of dit getouwtrek van wie wel of wie niet bepaalde ministeries onder zijn of haar verantwoording wil krijgen: het is zaak dat er geregeerd moet gaan worden met de nodige serieusheid om dit eiland zover te krijgen dat we enigszins meer werkgelegenheid kunnen bieden aan de grote groep werklozen.

De meeste politici hebben tijdens de politieke campagnes beloftes gedaan aan de grote massa dat zodra zij aan de macht komen, werkgelegenheid hun volle aandacht gaat krijgen. Na 5 oktober, nu bijna twee weken geleden, is het zover gekomen dat er nog steeds geen concrete en daadwerkelijke benoemingen tot stand zijn gekomen, oftewel welke partijen de portefeuilles hebben gekregen. Te vrezen valt dat dit nog enkele luttele weken in beslag gaat nemen, want nu blijkt dat er een aantal ministers niet happy zijn met het afstaan van hun portefeuilles aan de nieuwkomers binnen de politieke arena. Met het trieste gevolg dat de georganiseerde misdaad op de tribune en buiten nu hun geveinsde slag slaan op de nietsvermoedende doorsnee burgers: deuren van huizen op deadbolt-lockmode worden ingetrapt met zoveel brutaliteit dat de burgers letterlijk en figuurlijk van het bed uit hun roes worden gehaald, met als enige doel hen te ontnemen van hun geld met zinloos geweld en ook van hun dierbare bezittingen.

Curaçao heeft in de laatste decennia nooit zulke vormen van criminaliteit gekend, maar door de voortdurende economische crisis en de hevige werkloosheid worden de have-nots ten onrechte brutaler en wanhopiger. De criminaliteit viert weer hoogtij buiten de politieke arena en de burger moet moet met lede ogen toezien dat onze volksvertegenwoordigers doorgaan met getouwtrek als fuivende feestgangers die nog steeds niet inzien dat hoe meer zij blijven trekken aan het steeds korter en dunner wordende koord, zij onvermijdelijk slaags elkaar zullen raken. Het euvel is daarbij evenmin economisch, financieel en sociaal verholpen.

Wat als daadwerkelijke belofte aan het volk werd beloofd zoals het creëren van werkgelegenheid, betere gezondheidsvoorzieningen en betere pensioenen lijkt als het dansende koord van touwtrekkerij van de verhitte politici onder het zwaard van Damocles spoedig te breken en te vergaan met de noorderzon met alle gevolgen van dien voor de burger die zijn hoop heeft geuit dat eindelijk deze keer een akkoord is gekomen voor een stabiele regering in de ruimste zin van het woord.

GUIDO DA COSTA GOMEZ

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *