Ingezonden | Hato klant communicatie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

De omroepgeluidsinstallatie van Hato luchthaven laat zeer te wensen over. Deze installatie is zeer amateuristisch aangelegd. De basis regels van een goede verstaanbaarheid zijn niet nageleefd. Voorbeeld was afgelopen vrijdag bij de aankomst van de KLM boeing 747. De eerste koffers waren vrij snel op de band, echter de volgende koffers kwamen niet.

Wat bleek achteraf de tweede kofferdeur van het vliegtuig kreeg men pas na ongeveer een uur open. Probleem was nu dat de omroepster nier verstaanbaar was voor alle wachtende passagiers en dus niet te horen kregen wat het euvel was. Wat klopt er allemaal niet: luidsprekers niet goed geplaatst, waardoor galm zoveel mogelijk word tegengegaan, spraakfrequentie van de installatie niet aangepast. Oplossing: kamer van omroepster aanpassen, spraakfrequentie aanpassen (oa lage tonen wegdraaien), veel luidsprekers plaatsen bv in plafond of werken met kolomluidsprekers en afstand tussen luidsprekers zo kort mogelijk, duidelijk rekening houden met maximaal aantal passagiers per ruimte. Omroepster instrueren hoe aandacht te vragen van alle wachtenden.

Goed voorbeeld is de installatie van Schiphol die een van de beste ter wereld is en in het begin door Philips is geleverd en een uniek Schipholgeluid oplevert. CAP is bezig met allerlei verbeteringen en mijn advies is dan ook hieraan prioriteit te geven. Veel passagiers zullen nu denken dat het probleem van de koffers bij de afhandeling aan CAP gelegen heeft.

Beste CAP het appje voor de aankomst en vertrektijden werkt al maanden niet meer, doe er wat aan, op email van mij reageert men niet.

Henk Pasman,
Curacao

3 Reacties op “Ingezonden | Hato klant communicatie

  1. Over klantvriendelijkheid gesproken. De ellende met het parkeren op Hato houdt ook maar niet op. Geen betaalautomaat die werkt en bij het hokje aan de uitgang zit een juffrouw die je verveelt weg wuift van achter een gesloten deur. Na enig aandringen krijg je te horen dat je naar de vertrekhal moet. Ook daar lukt het weer niet omdat de automaat geen guldens accepteert. dus op zoek naar iemand die kan wisselen. Al met al duurt het ruim een half uur voordat de parkeerplaats verlaten kan worden. Service van ons internationaal vliegveld.

  2. Het geluid van de omroep op Hato is zo slecht dat ik steeds denk dat de lolo van Soto, Pik Pisas, achter de microfoon zit.

  3. dikke deur

    Het zou al een stuk schelen als ze het volume wat terugdraaiden daar, en de omroepster zich aan een behoorlijke spreekafstand hield. Maar aan de belabberde accoustiek valt weinig te doen zonder enorme en enorm dure ingrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *