27 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Het donkere dorp

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Het donkere dorp
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we G. Ch. Edwards aan het woord

DE VOLGENDE brief heb ik geschreven naar aanleiding van de buurtvergadering van 18 maart verleden jaar. Ondanks dat ik de brief aangetekend had gestuurd is hij niet terechtgekomen. Gelukkig is door tussenkomst van een Statenlid een kopie ingeschreven geworden na twee maanden. Het ergste van dit alles vind ik dat er op de vergadering was afgesproken om na twee weken met een antwoord te komen over wie verantwoordelijk is. Tot de dag van vandaag niets. De partijen, te weten de overheid en het Shell-pensioenfonds, hebben niet eens de decency gehad om de bewoners te antwoorden, vandaar dat ik nu de brief naar de krant stuur.

Bijgaand de brief van 10 augustus 2015.

Aan de leden van de Staten

d.t.k.v. de Statenvoorzitter

Dhr M. Franco

Geachte Statenvoorzitter.

Als huiseigenaar en belastingbetaler in de wijk Julianadorp wil ik mij wenden tot U met het volgende.

Al jaren wordt er over en weer gesproken over de infrastructuur in Julianadorp die btw in slechte staat verkeert: lantaarnpalen die zeer gecorrodeerd zijn, die omgevallen zijn of op omvallen staan. Resultaat: weinig verlichting tot geen verlichting ‘s avonds en ook straten die in deplorabele staat verkeren. Er schijnt geen oplossing te bestaan over wie verantwoordelijk is voor de infrastructuur. De overheid vindt van niet en wijst naar het Pensioenfonds van de Shell. Bij hun kun je ook geen duidelijkheid krijgen want blijkbaar zijn sommige zaken nooit overgedragen aan de overheid. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk? Op 18 maart was er een vergadering met een aantal groepen waaronder iemand van de overheid en een vertegenwoordiger van het fonds. Men zou binnen twee weken van zich laten horen dus zowel van overheidszijde als van het fonds. Tot de dag van vandaag NADA. Dit spelletje is al jaren aan de gang. Wie neemt nu zijn verantwoordelijkheid? Waar zijn we mee bezig? Julianadorp wordt al jaren behandeld als pariawijk en als weeskind. Volgens mij is in het beeld van vele mensen en ook politici dat Julianadorp nog een elitewijk, makamba wijk is en die telt niet mee. Ik als huiseigenaar betaal mijn belasting net zoals denk ik vele andere wijkbewoners. De overheid int aan de huizen in Julianadorp veel ozb want er staan een paar honderd huizen daar en de meeste zijn (nog) veel geld waard. Wij betalen belasting en krijgen niets voor terug. En dit is al jaren zo. Mijn gulden die ik aan belasting betaal heeft net zoveel waarde als iemand die in een wijk woont waar de infrastructuur goed is en die ook belasting betaalt. Ta basta awor. Ta un abuso.

Ik zou graag bewijs willen zien waarin staat wie verantwoordelijk is. Er zijn maar twee instanties die dat zijn: of de overheid of het Shell-pensioenfonds. Niet de bewoners.

Ik hoop dat deze brief niet tevergeefs is en dat er nu echt actie ondernomen wordt. Ik verwacht een reactie van Uw zijde. Wij wachten al jaren op een oplossing en krijgen die niet. Wij tellen ook.

Kordial saludo

G.CH. EDWARDS

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. inderdaad stop met betalen van de belastinggelden.
    kijk dan hoe snel ze gaan handelen.
    gewoon een brief sturen aan alle eigenaren, om te stoppen met betalen.
    want julianadorp bestaat toch niet…
    vertel de overheid, dat er weer betaald wordt als de infrastructuur op orde is.

  2. het is zo simpel, sluit Juliana dorp weer af, moet je eens kijken hoe snel de overheid haar claim daar op legt.
    trouwens hoezo belasting betalen, als juliana dorp niet bestaat net zoals vele andere illegale wijken die betalen ook niks, kijk maar aan de overkant van Malpais, ja er ligt water, jaar er ligt stroom, maar nee er is geen infra structuur, omdat er ook geen huizen staan volgens onze openbare werken. Ook volgens de belastingdienst staan daar geen huizen, want de zogenaamde eigenaar van dat stuk grond int huren en draagt over een stuk grond OZB belasting af. Zal wel eens willen weten hoeveel, staan toch zeker wel 100 huizen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties