Ingezonden | Het internet staat er vol van

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H. Baselmans aan het woord

‘s Morgens, je zet je computer aan en je gaat het nieuws lezen wat je in de uren dat je hebt liggen slapen gemist hebt. Je ziet de ene naar de andere ellende verschijnen en de commentaren liegen er niet om. Er is geen voorval of er is al een schuldige die aangewezen wordt en iedereen weet al wat er gaande is zelfs voor dat er iets gebeurd is. De angstberichten rijzen de pan uit en zowel de vrije als de reguliere pers haken er heerlijk op in want elke hit op hun website is weer een extra centje voor hen en hun adverteerders.

Wat we zien is duidelijk, we wijzen allemaal op de mensen boven ons en die ons besturen en via banken ons in hun bezit hebben. Zij zijn het kwade oog en zij zijn waarom de wereldoorlogen ons om de oren vliegen en we dagelijks wel met lijken en vreselijke verhalen te maken hebben. Soms lees je dat het om één familie gaat en dan lees je weer dat het om een bepaalde groep gaat. Laten we even voor het gemak zeggen dat het om 5 duizend mensen gaat die de wereld sturen in deze ellende volgens de vele media en vele experts. Inderdaad het is een fractie van de wereldbevolking die hun goden aanbidden aan de top en deze goden hebben alles in handen en hebben het zo voor elkaar gekregen dat de absolute top, wat op 2 handen te tellen is, de wereld bestuurt.

Dan is mijn vraag: We zijn vandaag met 7,400,014,129 inwoners en we hebben een plus/minus 5,000 mensen die de ware top beschermen en orders uitdelen. Hoe is het mogelijk dat zo’n minuscuul kleine groep er voor kan zorgen dat wij als slaven alle opdrachten uitvoeren die zij ons opleggen?
Is het niet zo dat wij, 7,400,014,129 inwoners, niet naar die kleine groep moeten wijzen maar naar ons zelf die de “goden” domweg volgen?
We schreeuwen en we tieren en wijzen om ons heen en vele menen te weten waar het werkelijk fout gaat. Maar het zijn wij die niets doen als alleen naar anderen wijzen. Het zijn wij de  7,44,009,129 personen die alles kunnen veranderen en aanpakken.

Wijs niet, begin bij jezelf met veranderen en stop te geloven dat het die ander is.

John H Baselmans-Oracle

4 Reacties op “Ingezonden | Het internet staat er vol van

 1. Vgs mij heb ik dit ingezonden stuk in een Ned, krant zien staan. Compleet gekopieerd dus.

 2. Wel een hersenspinseltje van het Oracle, doch op zijn minst geredigeerd daar er geen schrijf- of stijlfouten in zitten.

  Absoluut niet rechtsreeks van ons Oracle afkomstig.

  Overigens, zinnen zoals “Wat we zien is duidelijk, we wijzen allemaal op de mensen boven…”. Volgens mij ben ik één van “we”. Baselmans zegt dus dat ik het duidelijk zie en zit te wijzen. Ik weet niet waar hij die wijsheid vandaan haalt (en een oracle is het al zeker niet, want dan had hij het geweten), maar als iemand voor míj spreekt, ga ik in de contramine.

  Hij kan echter toch gelijk hebben: ik ben 1 van die 5000.

 3. Het reageren op vermeende misstanden geeft alleen de schrijver enige voldoening. Als er veel reacties zijn worden die niet eens gelezen.
  Je hebt als schrijver dus een ventiel, een uitlaatklep en daar blijft het bij. In Nederland is het zo ver dat, als je een protest wilt organiseren en hiervoor mensen oproept, je de politie in vol ornaat aan de voordeur krijgt, om je tot betere gedachten te brengen. Schandelijk , maar wel een teken dat de schrijverijtjes worden gelezen door de happy few.

 4. Gebazel dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *