Ingezonden | Het theater waar nu een misbaksel staat

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Carlos Weeber aan het woord.

In 1982 richtte ik in Rotterdam de Stichting Hoogbouw op met als doel de kwaliteit van hoogbouw in Nederland te bevorderen. Jarenlang heb ik daarna studenten, collega’s, aannemers en politici alle beroemde voorbeelden in de wereld laten zien. In de grote steden zijn de resultaten duidelijk zichtbaar, in Rotterdam is langs de Maas een woontoren van 215 meter hoogte in aanbouw en daar blijft niet bij.

Nergens staat een afgrijselijker hoog gebouw dan op de hoek van de Annabaai. Het hele beeld van Punda is erdoor verziekt. Dit inmiddels leegstaande hotel had hier nooit mogen staan. TEGEN DE VLAKTE ER MEE.

Er wordt op dit moment gezocht naar een overtuigende locatie voor een nieuw theater. Tot nu toe nog niet gevonden. Zo eenvoudig is dat ook niet. Een theater vraagt om een bijzondere plek. Zoiets bouw je eens in de 200 jaar. Dit wordt het culturele centrum voor en van het hele volk. Zonder alle randvoorwaarden nu op een rijtje te zetten, ben ik ervan overtuigd dat het fort waar nu het bewuste hotel staat bij uitstek geschikt is. Er komt voldoende ruimte vrij, behalve volkstheater is er plaats voor meer culturele bestemmingen, zoals voor openluchtvoorstellingen, exposities, feesten en andere evenementen.

Tussen de bedrijven door kunnen de gordijnen open en je krijgt een fantastisch uitzicht over de maanverlichte zee, omgekeerd zie vanuit zee dit feestelijke complex liggen. Het oude fort omgebouwd tot Kas di Kultura, Punda wordt het nieuwe domein voor en van het volk met de gouverneur als buur. Daar is geld voor nodig, dit wordt door het volk samen met het bedrijfsleven opgebracht.

De toegang tot de Anna- baai wordt met dit theater in ere hersteld en Punda eindelijk heeft weer een modern monument.

Carlos Weeber (architect),

België

3 Reacties op “Ingezonden | Het theater waar nu een misbaksel staat

  1. Helemaal mee eens, als je op de grote brug rijdt, zie je ontsiering, dit gebouw past totaal niet in de overwegende laagbouw van het eiland.
    Met wat slim sloopwerk kan het beton dienen als nieuwe pier in zee, leuk om over te flaneren en weer wat leven te blazen in deze dode hoek van de stad.

  2. Ondanks het feit dat hij miskleunen qua architectuur op zijn naam heeft staan, heeft hij wel visie. Ben het daarom met hem eens om Plaza hotel tegen de vlakte te gooien. Weeber maak een ontwerp dat precies past in de omgeving. Inclusief toren met restaurant.

  3. Niet mee eens, Plaza hotel is een landmark en een toplocatie voor een hotel.

    Prachtig uitzicht vanuit het penthouse restaurant. Perfecte combinatie met de horeca in de Boogjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *