Ingezonden | Het verkeer is en blijft onveilig

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Het verkeer is en blijft onveilig. De maatregelen de afgelopen jaren genomen hebben bijna niets geholpen aan een veiliger verkeer. Het een jaar geleden opgerichte verkeersplatform heeft geen maandelijkse rapportage aan de minister opgeleverd oftewel is niet bij elkaar geweest dus bestaat niet.

De minister verteld aan de journalisten dat er achter de schermen hard wordt gewerkt aan het beleid en dat niet alles direct te zien is. Er is een rapport van de Algemene Rekenkamer van 11 december 2013 en een rapport van de Raad voor de Rechtshandhaving uit 2017. We zien en lezen een aantal uitvoeringen, zoals meer controle van de politie op de weg met als resultaat een overzicht van wat allemaal fout is bij deze controles: geen rijbewijs, geen riem om, geen verzekering, niet gekeurd om de belangrijkste te noemen.

VVRP is aan het schilderen geslagen, maar schilderen bv niet de versleten verf op rotondes, plaatst borden van 80 km/uur op plaatsen waar eerst de infrastructuur op deze snelheid moet worden aangepast. Plaats borden adviessnelheid 50 km/uur bij Promenade om de voetgangers te beschermen, maar dit adviesbord mag daar helemaal niet voor gebruikt worden en daarnaast helpt het helemaal niets, de automobilist blijft gewoon te hard rijden.

Een jaar al is de minister onderzoek gestart naar het wel of niet toelaten van auto’s met rechts stuur, nog steeds geen resultaat, reden politiek probleem! Conclusie er ontbreekt beleid en de ministers begrijpen niet en zijn blijkbaar niet in staat na een jaar geen verkeersplatform het onveilige verkeer echt aan te pakken over de hele linie. Schilderen van lijnen helpt helemaal niets tegen de jarenlange ontstane cultuur van onveilig verkeersgedrag.

Denk je nu werkelijk dat door een dubbele streep te trekken op de Weg naar Westpunt er niet meer ingehaald zal worden? De meeste automobilisten weten niet het verschil tussen de rotonde Janwé en Hariri. We weten precies wie niet verzekerd is maar gaan dit controleren langs de weg! De wet kentekenaansprakelijkheid zal een goed hulpmiddel zijn maar is er nog steeds niet. Er is geen samenwerking over de departementen heen, daarom heb ik de minister-president voorgesteld dat hij deze kar zou moeten trekken, maar hij wil er nog niet aan.

Is een jaar niet functioneren van het verkeersplatform niet voldoende? Ik zou uitgenodigd worden door de vaste Statencommissie, maar ben nog in afwachting. Ik heb SVB gevraagd naar de kosten gerelateerd aan verkeersslachtoffers, ze zijn bezig dit uit te zoeken. Ik ben bereid deel te nemen aan het platform, maar durft de overheid dit aan? Ik ben 74 en heb nog tijd hiervoor en kost niets.

Henk Pasman

4 Reacties op “Ingezonden | Het verkeer is en blijft onveilig

 1. Eens John Bash .
  We weten het niet en we kunnen het niet .

 2. Zolang de mondi monkies op onze wegen rijden is iedere investering in verkeersveiligheid zinloos.

  Na het stemrecht moeten we hen ook het rijbewijs afnemen.

  Als ze dat al hebben (of niet, drievoudig doodrijder Nelson dos Santos?).

 3. Over computerscherm gesproken. Had laatst tegen iemand gezegd; ¨plaats dat op jouw bureaublad.¨ De persoon antwoordde; ¨ik heb geen bureaublad.¨ 🙂

 4. Zolang de minister zegt dat ze in Nederland anders rijdt dan op Curaçao, maw onveilig op Curaçao, zal er niets veranderen.
  Zolang de politie niets doet, als ze achter een auto rijden die geen verlichting voert tijdens de avond, maar gewoon naar de KFC rijdt om wat te eten, zal er niets veranderen.
  Zolang de verkeerswetgeving niet op orde is, zal er niets veranderen.
  Zolang de autokeuring niet in orde is, zal er niets veranderen.
  Er zijn niet voor niets al 10 dodelijke ongevallen dit jaar. En een deel van de bevolking zal lang van ze leven niet de rijstijl aanpassen. Zonder te kijken de weg oprijden, omdat de telefoon voor de meeste een 1e levensbehoefte is, men liggend achter het stuur aan het rijden is, men zijn linker cq rechterarm buitenboord heeft en 1 handig de bocht omgaat of de weg opdraaien om maar geen richting aan te geven.
  Ik blijf het zeggen: Regering toon eindelijk eens echt initiatief en verschuilt je niet achter domme oeverloze praatjes van: achter de schermen gebeurt heel wat. Welk scherm? Televisiescherm, zonnescherm computerscherm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *