Ingezonden: ‘Het volk kan niet rekenen op het parlement’

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom ” Ruben Suriel ” voor ons in de pen…………..

Na de acties van onder andere Akshon Dushi Kòrsou, Pro Pueblo, Frente/Akshon Sivil en de reactie op hun acties in de Staten, kunnen we vaststellen dat nu met de acties van Dick Drayer, 2 jaar verder, het volk absoluut niet kan rekenen op het parlement.

Het volk moet het opschonen van zijn overheid compleet zelf doen omdat het parlement de problemen doodgewoon niet onderkend. Het zal in 2014 misschien zo erg zijn dat het volk de opschoning misschien zelfs zonder de hulp van de staande (inclusief politie) en de zittende magistratuur moet doen, omdat de rechterlijke macht en haar hele apparatuur ver achter de feiten komt “aansloffen”.

Het ziet er naar uit dat in 2014 het volk een heel moeilijke strijd zal moeten vechten om haar ‘integriteit’ te redden als gemeenschap. Een noodzakelijke strijd. Want hoe we het ook draaien of keren we hebben een soort organisatie nodig om de noodzakelijke collectieve diensten te organiseren binnen een liberale maatschappij zoals de onze, waar:

  1. Het verschil tussen arm en rijk veel te groot is
  2. Er teveel corrupte ambtenaren zijn die al te graag met corrupte handelaren en “friends en family” samenspannen waardoor de armoede blijft stijgen.
  3. Daar komt ook nog bij kijken dat door onze geografische ligging, de logistieke hub die we zijn, de goede internationale contacten, de uitstekende financiële dienstverlening gecombineerd met een zeer zwak opperend MOT apparaat, wij een ideale bodem zijn geworden voor grootschalige witwaspraktijken.

Verder kan gezegd worden dat alhoewel we een vrij moderne maatschappij zijn, we nog steeds vrij veel “Savage Capitalists” hebben die steeds meer afhankelijk zijn geworden van het toenemende witwasgeld. Een zeer complexe situatie die op een nuchtere, liefdevolle, met zo weinig mogelijk emotie, tot zelfs koelbloedig maar wel vreedzaam wijze moet worden opgelost.

Chapeau! voor het werk in de pers van met name de heer Dick Drayer en anderen die hun nek uitsteken om deze gemeenschap op de rechte pad te houden. Aan iedereen die een warm hart heeft voor onze ‘dushi Korsou’, sterkte en een voorspoedig en vastberaden 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *