Ingezonden | Hierom moesten drie palmen wijken

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Zie foto waarom drie palmen moesten wijken voor de letters Curaçao. Vraag is nu voor wie? Op de website van Curaçao Airports Partners heet onze luchthaven Curaçao International Airport. Voor wie is Curaçao nu eigenlijk bedoeld? Voor de vertrekkende passagiers, maar die weten dat ze Curaçao verlaten op deze plaats voor departures. Logisch zou dus zijn dat bedoeld zou worden dit is Curaçao International Airport, maar dat is meer interessant aan de andere kant voor aankomende vliegtuigen. International Airport kan er nog altijd onder.

Palmen zoals het nu is | Henk Pasman

Palmen zoals het was | Henk Pasman

Curaçao met het zonnetje zou meer op zijn plaats zijn voor de aankomende passagiers wachtende op vervoer, maar die zien dit niet. Mij is ook niet duidelijk waarom alleen het zonnetje, het lettertype en de cedille van Toeristen bureau is overgenomen en niet het geel en rood in de beide A’s. Daarnaast is de O blauw met witte rand van Toeristen bureau. Op Wilhelminaplein zetten we weer andere letters neer, met andere kleuren en zonder sedille!

Enige uniformiteit lijkt me op zijn plaats. In Punda staan vervallen borden waar de toerist zijn hoofd in kan steken voor een foto, waarop staat Bon Bini na Curaçao, gebruik ook hier hetzelfde lettertype met zonnetje en vernieuw ze!

Henk Pasman,
Curacao

3 Reacties op “Ingezonden | Hierom moesten drie palmen wijken

 1. Pasman zegt: “…Op Wilhelminaplein zetten we weer andere letters neer, met andere kleuren en zonder sedille!…”

  Die cedille staat er wel.

  Een [email protected]: hoe meer je gaat zeiken over triviale dingen, des te minder wordt er naar je geluisterd.

 2. De vierde misser in korte tijd van de door mij immer gewaardeerde heer Pasman.

  De aanblik met de naam Curacao ziet er prima uit, en dat daarvoor een paar palmpjes verwijderd moesten worden is jammer maar zeker te billijken.

  Ik reed gisteren langs de airport en die ziet er fraai uit, Nu alleen het oude gebouw nog opknappen, al ziet die er ook wat beter uit na haar verfbeurt.

 3. Daar is over nagedacht zo te zien .
  Het zijn en blijven stakkers zonder visie .
  Het is niet anders , pero nos mes por .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *