Ingezonden | Hinder

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Johan van Eenennaam aan het woord.

Als een wetsgetrouw burger, vraag ik mij af of ik de politie voor het gerecht kan dagen. Als dat kan dan ga ik dat hoogstwaarschijnlijk doen. Ik moet dan natuurlijk een concreet iets hebben waaraan de politie zich schuldig heeft gemaakt. Moet ik ze ook op heterdaad betrappen?

Kunnen ze in hoger beroep gaan bij een eventuele veroordeling en kunnen ze dan ook nog in cassatie? Wat een ellende allemaal en wat een gebrek aan vertrouwen in de rechter.

Waarom niet gewoon accepteren wat in eerste aanleg het oordeel van de rechter is? Ik zou dat doen en ik zie dat juist al die zaken die er zo dik bovenop liggen, hun schuld zouden moeten incasseren als de stoere figuren, die ze waren toen ze hun misdaad begingen! En niks beroep! Oei! Diskrimi-dinges!

Ik nu acht de politie schuldig aan ons urenlang wakker liggen en aan de ergernis, met als oorzaak verkeerslawaai (motoren) dat dag en nacht doorgaat. Ook de afschuwelijke hinder van blowers, maaiers, snoeiers, generatoren, muziek, et cetera wordt niet door de politie aangepakt. De schuld, of het strafbaar feit, zit hem dan in het niet handhaven door de politie. De politie doet er niets aan om al dit lawaai in te perken!

Kunnen ze dan schuldig zijn aan niets doen? Kan iemand die er verstand van heeft me eens uit dit dilemma halen?

Johan van Eenennaam,
Curacao

5 Reacties op “Ingezonden | Hinder

 1. @Bert schreef;
  “Terwijl het toch echt de mondi monkeys zijn die alle door Johan veroorzaakte overlast veroorzaken.”

  @Bert, wat een vreemde zin…’die alle DOOR Johan veroorzaakte overlast’ veroorzaken? Natuurlijk ben ik geen neerlandicus, maar beweer jij nou serieus dat Johan van E. de veroorzaker is van alle overlast? 🤣🤡🤞

 2. Beste Johan,

  Lawaai maken is geen strafbaar feit. Het valt onder het ‘burenrecht’ en is in feite een (civiele) onrechtmatige daad. Dit houdt in dat je de lawaaimakers moet aanpakken. Of dat mogelijk is, hangt ondermeer af van het aantal decibellen dat wordt geproduceerd. Er is op Curacao nauwelijks wetgeving op het gebied van geluidshinder; de politie kan daardoor moeilijk handhaven. Tips: oordoppen / verhuizen.

 3. Meneer Van Eenennaam, ga lekker op een onbewoond eiland wonen.
  Er is idd overlast, maar overdrijven is ook een kunst.

 4. Typysch Curacaose reactive van Johan: van alles de schuld geven aan politie en politiek.

  Terwijl het toch echt de mondi monkeys zijn die alle door Johan veroorzaakte overlast veroorzaken.

  Als je tegen 100,000 mondi monkeys wilt optreden heb je zo’n politieapparaat nodig dat je in no time failliet bent.

 5. Je bent die hondjes vergeten.. Die de hele nacht blaffen om niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *