Ingezonden | Ijkpunten weg op Bándabou

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Marcel Sommer aan het woord.

Voorheen zag je dat Bándabou begon bij de rotonde. Nu zie je dat nabij San Juan links binnenkort de twee grote rotsen op de top van de heuvel aan de linkerhand zullen verdwijnen in verband met de afgraving ter verkoop van het diabaas. Die twee markante rotsen zullen al zeer lang geleden markers geweest zijn, die men bezigde om bijvoorbeeld de route uit te leggen.

Even verderop werd zo’n tien jaar geleden een groot stuk flora en fauna vernietigd voor zogenoemde sociale woningbouw. Dit was ook het foerageergebied van de ‘biná’, het dwerghertje, uniek voor Curaçao. Ook de eeuwenoude hagen langs de weg werden vernietigd en van het resterende zal meer sneuvelen.

Zal u zeggen, wat maak je je druk? Klopt, maar de hoop is dat het misschien toch opgepikt wordt door beleidsvoerders en bijvoorbeeld hoofden van dienst.

Marcel Sommer,
Curaçao

2 Reacties op “Ingezonden | Ijkpunten weg op Bándabou

 1. Nee het zij sukkels.
  Zonder opleiding zonder kunde.

  That’s it.
  Ze kunnen niks.
  En hebben geen idee wat iets moet worden.
  Nos cultura uit zich in hun.

 2. Die hoofden van diensten zijn meestal neven, nichten en andere naasten van politici, daar geplaatst om politieke partijen weer stemmen te brengen of anderzins happy te houden . Zij zijn er niet om zich te bekommeren om flora, fauna, biná’s of andersoortige waardigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *