Blog Arthur Donker | Ik had toch gelijk!

Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Van de week had ik een stukje geschreven over de nieuwe wetgeving, dat er in publieke plaatsen niet meer gerookt mag worden, wat op zich een goed voorstel is maar, als ik zo naar de gevolgen hiervan voor de horeca in Nederland kijk, weet ik niet of het wel zo’n goede beslissing is, maar dat zullen we later wel zien.

In Nederland was die beslissing desastreus voor de Horeca en zijn er heleboel tenten daardoor over de kop gegaan en staan er een heleboel te koop die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen vanwege die antirook wet.

Mijn vraag was hoe gaan we dit controleren want hier zijn wij goed in nieuwe wetten maken alleen de controle laat nogal wat te wensen over, net zoals de leerplicht, het innen van boetes, wegenbelasting erfpachtrechten, noem maar op, er is totaal geen controle hier.

arthur Donker | Foto Persbureau Curacao

arthur Donker | Foto Persbureau Curacao

Voorbeeld, na 10 jaar komt Aqualectra er achter dat WTC met de meters aan het klooien was, vandaag 3 maart hebben maar 40.000 van de bijna 80.000 de wegenbelasting voor 2014 betaald wat 1 januari al betaald had moeten worden, er ligt een berg geld op straat aan bekeuringen die nooit betaald zijn en zo gaan we maar door.

Ik vroeg mij altijd af hoe het mogelijk is dat de hotels hier voor tonnen aan Aqualectra schuldig zijn en dat ze nooit afgesloten worden terwijl als jij, als brave burger, twee maanden overslaat omdat je in Thailand op vakantie was zij jou gelijk afsluiten.

Lees ik vandaag in het Antilliaans Dagblad dat Sentro Deportivo Korsow voor 600.000 gulden in het rood staat bij Aqualectra en dat er voor 80 tot 100 miljoen aan achterstallige betalingen van erfpachtrechten nooit geïnd zijn.

En dan vinden we het raar dat Aqualectra zegt dat ze een “lekverlies” van 30% hebben, het is geen lekverlies het is geld wat ze niet geïnd hebben en dat tekort over onze ruggen moeten binnen halen.

Iedereen weet dat het betalingsgedrag van de Curaçaoënaar nou niet bepaald voorbeeldig is en daar kan elke Arabier die meubels op afbetaling verkoopt van meepraten want december heeft iedereen nieuwe meubels voor de feestdagen en januari komt Ahmed die allemaal weer terughalen vanwege wanbetaling.

Met 80 tot 100 miljoen zouden we een heleboel mee kunnen doen en dan bedoel ik niet de salarissen van het personeel van onze nieuwe gas en olie kantoor mee betalen, maar bijvoorbeeld studieboeken voor onze kinderen kopen, zodat Ayudo Social en andere liefdadigheidsinstellingen geen kopieën van studieboeken moeten maken om die aan de arme kinderen te geven.

Hoe kan het dat iemand die minister is geworden een belastingschuld heeft waar je “U” tegen zegt en zepas daarachter komen NADAT hij gekozen was en dan opeens een regeling ging treffen nadat het publiekelijk werd?

Gewoon omdat er niet gecontroleerd wordt en geen sancties zijn als er niet betaald wordt, belasting niet, erfpachtrechten niet, precariorechten niet, studiefinanciering niet, ga maar door.

Ik blijf lachen op deze klip want ik heb “Pagatinu” als ik niet betaal heb ik geen stroom, dat systeem moeten ze bij de grote afnemers invoeren moet je kijken hoe gauw dat “lekverlies” van 30% weggewerkt wordt.

Arthur Donker

3 Reacties op “Blog Arthur Donker | Ik had toch gelijk!

 1. helaas in alle wetten staat de Minister mag bepalen. Vol verbijstering las ik de verklaring van de Min Jardim lees even mee.

  Hij legt uit dat de wetswijziging aov-pensioen stelt dat iemand tot en met zijn 65e premieplichtig is. “Maar iedereen is onder de verkeerde veronderstelling dat als ze aov krijgen uitgekeerd ze de premie van 16 procent over het inkomen niet meer moeten betalen.”

  Om deze reden zou dus eind dit jaar iedereen die de leeftijd van 65 nog niet heeft bereikt maar de aov-uitkering ontvangt een naheffing moeten krijgen van de fiscus. Maar uit sociaal oogpunt zegt de minister dat er een aanschrijving uitgaat naar de Belastingdienst om deze naheffing niet aan te slaan. Dit kost de overheid echter ongeveer 4 miljoen gulden.

  beetje raar hoor dat mensen die misschien wel een inkomen hebben nu ineens niks meer hoeven te betalen. Dit alleen omdat ze er voor hebben gekozen om nu hun AOV te nemen. Dit stukje rechtsongelijkheid zal zeker moeten worden aangevochten bij de rechter. De 4 miljoen komt niet van de AOV trekker die geen werk meer heeft en de aov echt nodig heeft om te overleven. Maar wel van de AOV genieter die nog andere bronnen heeft en nu ineens vrijstelling krijgt. je blijft huilen hier .

 2. Het wordt tijd dat de “heren” ministers zich eens gaan bemoeien met belangrijker zaken.
  De infiltratie van de overheid in semi overheidsbedrijven, belasting en SVB moet stoppen.
  Een minister kan en mag geen invloed hebben op het beleid van deze instellingen.
  Laat de mensen die daar werken hun werk doen en dreig hen niet dat ze bepaalde gestelde regels niet mogen uitvoeren.
  Een minister kan en mag niet bepalen wie er een achterstallige schuld niet hoeft te voldoen! Maar ja, zo gaat dat. Vriendjespolitiek.

 3. en dan zijn we nog wel wat dingen vergeten, illegaal gebouwde huizen op overheids grond geschat ongeveer 150 miljoen gemiste inkomsten.
  afdrachten premie AOV en loonbelasting zeker goed voor 500 miljoen over de afgelopen 20 jaar.
  te veel betaalde salarissen aan spook ambtenaren zeker 500 miljoen over de afgelopen 20 jaar.enz enz enz. Maar we blijven lachen hoor.
  ergste wat er is dat als de gewone man gepakt wordt, deze de volle pond moet betalen en anderen die vrienden, familie heeft op de juiste plaats een regeling krijgt aangeboden en vermindering van de te vorderen gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *