Ingezonden | Illegale houtkap te Ascencion

Ingezonden Brief

Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we D.J. van Helden aan het woord

Woensdag 9 september om 14.00 uur passeerde ik de kloof bij Ascencion richting Barber. Wat schetst wederom mijn verbazing, aan de kant van de weg is een stapel jonge afgezaagde Indju-boomstammetjes neergelegd, klaar om opgehaald te worden om er carbon van te maken.

Illegale houtkap te Ascencion

Illegale houtkap te Ascencion

Ik heb dit meerdere malen waargenomen en dit aan de politie te Barber doorgegeven. Ik heb ook wel eens gezien dat een politiepatrouille de daders die deze illegale houtkap regelmatig doen heeft aangesproken, maar deze softe werkwijze van de politie schijnt geen vruchten af te werpen. De werkwijze van deze illegale houtkap schijnt als volgt te zijn: Een jonge jongen komt met een kruiwagen met materiaal en een kettingzaag die het gebied afzoekt naar Indju-bomen om deze kort en klein te zagen om vervolgens met de kruiwagen stammetjes aan de rand van de weg te leggen, die vervolgens door twee oudere mannen worden opgehaald met een pick-up.

Dit gebeurt niet alleen op Ascencion maar ook aan de linkerkant van de weg naar het strand van Sta. Cruz. Tevens bij Sta. Cruz aan de voet van de berg ‘Seru Commandant’ richting het strand, daar zijn ook veel bomen omgezaagd. Dit heb ik ook wel eens doorgegeven aan Carmabi in het Christoffelpark. En dan nog de vele andere plaatsen die verspreid zijn over het gehele eiland.

Ik hoop dat hier nu eens streng tegen opgetreden gaat worden, zoals het nu gaat hebben we over een tijdje geen beschermde Indju-bomen meer.

DOE ER IETS AAN.

D.J. VAN HELDEN

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *