Ingezonden | In memoriam dr. Faisel Zalm

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of bedreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Dr. Elisabeth Echteld aan het woord.

Op 29 maart ontving de Algemene Faculteit van de University of Curaçao Dr. Moises Da Costa Gomez (UoC) het intens droeve bericht van het plotselinge overlijden van de zeer gewaardeerde collega, gastdocent, dr. Faisel Zalm.

De faculteit leerde Faisel kennen als een bevlogen en veelzijdig mens. Faisel droeg het onderwijs een warm hart toe. Hij had een positieve instelling en leek als levensmotto te hebben het verbeteren van het onderwijs op alle niveaus. Faisel was een ware ambassadeur voor het gehele onderwijs. Bij de Algemene Faculteit gaf Faisel niet alleen college aan de Lofo-studenten, maar hij was ook docent aan de bacheloropleidingen talen en bij de cursus Pedagogisch Getuigschrift.

Een korte periode was Faisel ook opleidingscoördinator van de professional masteropleiding Special Educational Needs. Voor de dependance van de UoC op Bonaire was Faisel, specialist op het gebied van curriculumontwikkeling, als adviseur en raadgever van de faculteit voor de verkorte Lofo zeer cruciaal. Een zeer vakkundig werk waar alleen personen met specifieke vakkennis en die de kunst van het contextualiseren verstaan, toe in staat zijn.

De kennis in verband met de opleidingen van de Algemene Faculteit op Bonaire nam hij mee bij het opbouwen van het curriculum van het verkorte traject van de Lofo op Curaçao. Zonder de niet aflatende vasthoudendheid van Faisel, zou de opleiding niet hebben kunnen starten. Faisel voerde al deze werkzaamheden uit terwijl hij bezig was met het schrijven van een proefschrift. Hij promoveerde enkele maanden geleden op het proefschrift Curriculum and Instruction, dat hij met succes verdedigde in Texas.

De reacties van zijn begeleiders aan het College of Education van de Texas Tech University, zijn sprekend. Zo stelt professor Burley (Professor of Educational Psychology; Chair, Educational Psychology and Leadership): ,,I am so sorry to hear about this. Faisel was charismatic and genuinely adored here. Faisel was such a fine individual. His warm heart shown through his always glowing smile”.

Faisel heeft geen minuut van zijn leven onbenut gelaten, getuige al zijn activiteiten. Niet alleen door alles wat hij op de werkvloer voor de Algemene Faculteit betekende, is zijn heengaan een groot gemis. Ook en vooral door zijn groot hart, door zijn sympathieke houding.

Faisel stond altijd voor iedereen klaar. Was iedereen altijd ter wille; kon en wilde geen nee zeggen; had gevoel voor humor; was bij iedereen geliefd. Faisel, rust zacht. Wij zullen je missen. De Algemene Faculteit wenst zijn naasten heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Namens de Algemene Faculteit
Dr. Elisabeth Echteld,
Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *