Ingezonden | Isla blijft sowieso open

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

VAN DE minister-president van het land Curaçao verwacht ik informatie naar de bevolking toe over de raffinaderij waar we wat aan hebben, Antwoorden als we laten het project niet torpederen of krachten met een verborgen agenda daar koop ik niets voor. De klimaatontwikkeling is in een stroomversnelling geraakt en dat heeft gevolgen voor onze raffinaderij, dat zijn nu eenmaal de huidige feiten. Feit is dat de Shell gestopt is in 1985 en sindsdien is deze raffinaderij draaiende gehouden met de minst mogelijke investeringen. Zoek even op Google en je vindt de allerlaatste gegevens over olie. Ik heb dus niets aan een niet onderbouwde kreet van de minister-president, ik verwacht juist onderbouwing. Waarom zou in deze huidige situatie deze raffinaderij voor een x-aantal jaren rendabel kunnen zijn ten opzichte van het geld wat erin gestopt moet worden? Gesloten raffinaderijen de afgelopen jaren: 6 in 2010, 3 in 2011, 10 in 2012, 4 in 2013, 4 in 2014.

Geen nieuwe raffinaderij wereldwijd sinds 1970. Ga naar http://abarrelfull.wikidot.com/home en laat je informeren. In dezelfde Amigoe lees ik: Malaise PdVSA nekt de formule 1-coureur Maldonado. Door het instorten van de markt kan PdVSA niet langer aan de financiële verplichtingen voldoen! Premier Whiteman, kom met onderbouwing. Waarom kan deze raffinaderij in de huidige situatie nog gemoderniseerd worden?

HENK PASMAN

Curaçao

7 Reacties op “Ingezonden | Isla blijft sowieso open

 1. Joscelin Trouwborst

  Komt er bij Tele Curaçao voor de Ode aan Boy Dap een reclame van PdVSA Isla voorbij. Geen reclame voor een product of personeelswerving, maar een reclame over hoe PdVSA Isla al generaties lang zorgt en zal zorgen voor het Curaçaosche volk. Een onbeschaamde emotionele manipulatie op nationaal politiek niveau door een bedrijf van de Venezolaanse overheid. Over buitenlandse inmenging gesproken. Is er geen mediawet die dit verbiedt en een reclame code commissie die dit handhaaft? Hoe zou het zijn als de Nederlandse Tweede Kamer hier reclame zou maken waarin zij aanbeveelt PdVSA Isla te sluiten om de letterlijke en figuurlijke vergiftiging van het Curaçaosche volk te stoppen?

 2. Ik denk dat Whiteman naar Mike Eman heeft gekeken.
  Die maakt de Arubanen wijs, dat Citco (PdVSA) 700 miljoen dollar komt investeren op Aruba – in een nóg oudere raffinaderij.
  Het aloude motto wordt gebruikt door de heren: één kinderhand is gauw gevuld.

 3. De politiek had 30 jaren de tijd om orde op zaken te stellen v.w.b. het ‘upgraden’ en verdere ontwikkelingen in verband met de voortgang van de raffinaderij. Net als in het geval van het nieuwe ziekenhuis bleef iedereen (politici, parlementariërs en andere ‘stakeholders’) op hun achterste zitten en hebben de nodige stappen niet ondernomen. Dertig jaren is een hele generatie. In het geval van het nieuwe ziekenhuis is dat veel meer jaren. ‘Shame on all of them’.

 4. Wie weet of PDVSA nog de huur betaald aan Curaçao? Want als ze er financieel zo slecht aan toe zijn, hoe kunnen ze dat geld dan nog opbrengen? Helemaal als we lezen dat elk vat olie verlies oplevert…

 5. caribbeancynic

  Ach, uiteindelijk zal PdVSA gewoon door mogen gaan zonder modernisering. Deze raffinaderij wordt nooit meer gemoderniseerd en wordt pas gesloten als er een ontploffing heeft plaatsgevonden wegens slecht onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *