Ingezonden | Isla

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

REGERING VAN Curaçao, wat is uw huidige beleid met betrekking tot de Isla-raffinaderij? Is er iemand die op een rijtje zet wat de huidige gevolgen zijn van de klimaattop in Parijs en van de gekelderde olievatprijs onder de 30 dollar komende van rond de 100 dollar? Shell dat personeel ontslaat en afziet van boringen in Alaska? Presidentsverkiezingen in de VS met kandidaten die allemaal achter alternatieve energie staan. Venezuela, eigenaar van PdVSA dat geen geld heeft voor de nodige aanpassingen aan onze raffinaderij en gezien het bovenstaande er ook geen enkele levensvatbaarheid meer is voor deze raffinaderij.

Wat doen we, onze ogen sluiten alsof er niets aan de hand is?

Wat is mijn simpele conclusie:

Vandaag of morgen krijgen we het bericht dat de poort van Post 5 op slot is en alle Venezolanen vertrokken zijn naar Venezuela. Hoeven we ook geen metingen meer te doen in Julianadorp. Gaan we dan protesteren bij president Maduro? Gaan we dan nadenken over de consequenties?

Regering, wakker worden en de realiteit onder ogen zien! Zet een aantal verstandige mensen om de tafel en laat je adviseren en neem dan eindelijk eens maatregelen. Sluiten hebben wij niet in de hand, dat overkomt je. Er is geen enkele behoefte meer aan deze raffinaderij in deze wereld en geen mens stopt daar miljarden in, beste regering van Curaçao!

HENK PASMAN

Curaçao

6 Reacties op “Ingezonden | Isla

 1. En… op Aruba maakt Eman de mensen wijs dat PdVSA (Citco) volgend jaar nog even 700 miljoen dollar in een verroeste raffinaderij gaat stoppen. Hoe dom kun zijn

 2. dit is zeker ook een mogelijk scenario van deze problemen.
  De PDVSA zal net als alle andere olie maatschappijen vreselijk te lijden hebben onder deze lage olieprijs.
  dus sluiten van deze lastige fabriek is dan een logisch vervolg.
  Want aan de milieu normen gaan ze zich nooit houden.
  en investeren is even geen geld voor.
  dus sluiten en dan zit het kabinet met de handen in het haar.
  toch maar met greentown gaan praten en eens serieus nemen??

 3. maar er werken toch 80% YDK er bij de ISLA, oh foutje als je van de ISLA bent dan hoef je je niet aan de wet te houden.
  Tuurlijk blijft de ISLA open hoe moet je anders de oliegelden verduisteren en dolaars op prive rekeningen parkeren.

 4. Helemaal mee eens!

 5. Duidelijk geformuleerd!

 6. Right on!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *