Ingezonden | Julianadorp jaren zestig

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Hillegonda Jonkergouw aan het woord.

In het artikel op de midden-pagina van het Antilliaans Dagblad over de herdenking van 50 jaar na 30 mei, staat een foto van een van de straten in Julianadorp. In het onderschrift staat dat heel Julianadorp nog bewoond werd door Shell-medewerkers.

Dat is onjuist. Het gedeelte met de hoge huizen was reeds verkocht in de beginjaren zestig. Drie straten gelegen in het gedeelte grenzend aan de Parallelweg zijn in januari 1965 verkocht, te weten, de Valkenweg, de Pelikaanweg en de helft van de Troepiaalweg.

Ik bewoonde in die tijd een huis aan de Troepiaalweg en er gingen geruchten dat er in de avond een groep naar Julianadorp zou trekken om brand te stichten, wat gelukkig niet heeft plaatsgevonden.

Hillegonda Jonkergouw,
Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *