Ingezonden | Kaya Grandi op de schop

Ingezonden Brief

Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

Met verbazing heb ik het bericht gelezen van het ministerie van minister Suzy Camelia-Römer (PNP) dat de Breedestraat in Punda flink onderhanden wordt genomen. De Kaya Grandi moet een zogeheten ‘shared street’ worden, stoep en straat op dezelfde hoogte, er komen verkeerspaaltjes en er worden bomen geplaatst.

De vraag is nu wat eigenlijk het beleid is van deze regering voor de binnenstad, aangezien minister Stanley Palm (PAIS) ook bezig is met de binnenstad. Welke architect heeft verzonnen om in deze straat bomen te plaatsen? In deze straat moet je geen bomen plaatsen, dat doet alleen maar afbreuk aan de gevels.

Stel dat we van de Handelskade ook een shared street maken en vol met bomen plaatsen, zodat je alleen maar bomen ziet en geen gebouwen. Het Wilhelminaplein is ook voor veel geld gerenoveerd en de Curacao-letters (zonder cedille) zijn geplaatst zonder dat er rekening mee is gehouden dat de toerist op de autoweg foto’s staat te maken. Dit plein is overigens nooit afgemaakt. Zo heeft de fontein nog nooit gewerkt. Pakweg een jaar of zeventig geleden was de Heerenstraat een shared street. Deze straat is toen gerenoveerd in alleen een voetgangersstraat.

Een jaar of wat geleden is de Prinsenstraat gerenoveerd en daar zouden ook bomen worden geplaatst, maar die moeten blijkbaar van Mars komen aangezien ze er nog steeds niet staan. Alle door de overheid geplaatste bomen (Wiels Boulevard en Waaigat) zijn bovendien de afgelopen jaren verpieterd en dood.

Het Brionplein ziet er niet uit. De totale verlichting van de binnenstad is een aanfluiting. Ouderen moeten voorzichtig lopen op de Smithbrug en die is verleden jaar aangepakt. De grote vraag blijft dus wat het beleid is van de overheid voor de totale binnenstad.

Laat dat eens zien aan de bevolking en de toeristen en ga dan aan de gang en maak er echt iets moois van. Neem bijvoorbeeld ook rigoureuze beslissingen door de complete binnenstad voetgangersgebied te maken. Weg met al die paaltjes dus.

Henk Pasman,
Curaçao

2 Reacties op “Ingezonden | Kaya Grandi op de schop

  1. Breedestraat niet parkeren kan ik mij nog wel in vinden, maar zoveel mogelijk het verkeer beperken is nog beter.
    Met name op de Handelskade hoeft helemaal geen verkeer te rijden. Alleen leveranciers en de voor de rest afsluiten. Dan overal stalletjes voor souvenirs plaatsen en gewoon ‘s avonds open zijn. Wellicht dat er dan nog wat mensen terug naar Punda komen in de avonduren.
    Anders kun je beter een bord bij binnenkomst van Punda zetten: ‘Als gevolg van geen flauw van besef Punda geheel gesloten, u bent welkom in Sambil’.

  2. Pasman heeft gelijk. Paaltje in winkelstraten zijn bronnen van dagelijkse ongelukken. Auto er uit. Dagelijks een periode van enkele uren voor bevoorrading en daarna is de straat het volledige domein van de voetganger.
    Bomen horen in het bos, niet in een winkelstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *