Ingezonden | Kerstboom omdopen in vrede, essentie van geboorte kindje Jezus

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Augustin Ch. Stamper aan het woord.

De Kerstboom binnenshuis versierd, de viering van kerstmis, de boom die overal in de wereld bekend is. Wat niet bekend is in de wereld, is de essentie van de geboorte van het kindje Jezus. De essentie die helemaal niets te maken heeft met lijden. De heilige Bijbel is voor 70 procent geschreven op grond van de ‘gevolgen van miskenning van de Gave van Vrede van Jezus Christus’, oog om oog, tand om tand is daar een fractie van.

Wegens het feit dat die essentie onbekend is onder de mens hier op aarde, leven wij in vredeloze wereld. De beschikking over ‘vijftienduizend kernwapens’ en ‘ervaring van twee wereldoorlogen in de vorige eeuw’, waar de derde aanstaande is in de tweede helft van deze eeuw en misschien wel eerder, getuigen hier van.

Die beschikking toont duidelijk aan, ‘hoe ernstig de Vernietigende Kracht en Macht van het Kwaad onderschat wordt onder de mensheid hier op aarde’. De schepper van hemel en aarde is geen God van lijden, maar van vrede.

Zou het niet waar zijn, dan zouden wij geen leven hebben kunnen ervaren hier op aarde. Zou het niet zo zijn, dan zouden wij door Hem de Tien Geboden van Mozes niet hebben ontvangen. De essentie van die Geboden, veel eerder dan de geboorte van Jezus, is om ons te behoeden voor zonden, leert ons precies hoe om te gaan met onze menselijke onvolmaaktheden, Zijn Creatie. Die essentie beschermt ons tegen de Vernietigende Kracht en Macht van het Kwaad. Om die derde ‘nucleaire wereldoorlog’, waarbij miljarden Godskinderen zullen sterven, om die te kunnen voorkomen, dienen wij gauw de Gave van Vrede van Jezus Christus te ‘erkennen en voor altijd te beleven, zolang er mensen zijn hier op aarde’.

Essentie van Zijn geboorte hier op aarde is om het zaad van Vrede van Zijn! Onze Vader die in de hemel zijt, te planten in ons hart. Zodat wij, zijnde als ‘één menselijke ras’, zolang er mensen zijn hier op aarde, ‘in alle eeuwen der eeuwen met elkaar in vrede dienen en moeten leven’. Geheel ‘tegen de belangen van de Vernietigende Kracht en Macht van het Kwaad’. Hij die 24 uur per dag onafgebroken jaagt op de Ziel van ieder Godskind hier op aarde, ter verstevigen en in stand houden van zijn eeuwigen vlammen der lijden in de hel.

Om een einde te kunnen maken aan Zijn Vernietigende Kracht en Macht onder de mensheid hier op aarde, dienen wij gauw de Gave van Vrede van Jezus centraal en dominant te stellen in ons christelijk geloof. Voordat het helemaal te laat is voor ons allen hier op aarde. Zonder vrede binnen onze menselijke onvolmaaktheden, Creatie van God, kunnen wij onszelf niet liefhebben, laat staan ‘ons medemens liefhebben tegen de belangen van de Vernietigende Kracht en Macht van het Kwaad’. De kerstboom dienen wij gauw om te dopen in ‘vredesboom’, als symbool van ‘erkenning en beleving van de Gave van Vrede van Jezus Christus’.

“Tegen de Vernietigende Belangen van het Kwaad. Wiens Vredeloze Kracht en Macht onder onze mensheid hier op aarde tot op heden, heel pijnlijk, zeer ernstig onderschat wordt”.

Gelovigen van andere stromingen kunnen ook bescherming en redding vinden binnen de Gave van Vrede van Jezus Christus. “Daar waar geen plek is om te lijden, in geen enkele vorm, zeker ook geen plek voor dodelijke ziektes zoals kanker bijvoorbeeld”. Zonder te hoeven bekeren, wij allen behorende tot ‘één menselijk ras, hebben geen vijand hier op aarde’. Gerespecteerde gelovigen van andere stromingen kunnen thuis op 25 december ook gebruikmaken van ‘

Als ‘teken van solidariteit met onze christenen, tegen die Vernietigende Belangen van het Kwaad’. Alvast wens ik iedereen, voornamelijk iedere christen in onze wereld op kerstdag, een zalige viering van de ‘essentie van dev geboorte van het kindje Jezus’, ‘onze Koning der Vrede’.

En binnen diezelfde gave van vrede een gelukkig 2018, beide wensen met de Zegening van God. “Vrede van Zijn/Onze Vader die in de hemel zijt”, “Hij die alles wat hier op aarde leeft, in Vrede geschapen heeft”.

Christelijkheidshalve,
Augustin Ch. Stamper,
Nederland

10 Reacties op “Ingezonden | Kerstboom omdopen in vrede, essentie van geboorte kindje Jezus

 1. Ach hou toch op met die achterhaalde onzin

 2. Charles Dickens schreef in 1843 een verhaal over spoken. In die tijd waren spook-verhaaltjes tijdens kerst een traditie. @Stamper, nog levend in een ‘verleden tijd’, probeert zijn “eigen versie” aan het geheel toe te voegen. Terwijl @lapas, blijkbaar, waarschijnlijk ook wat ‘exorcisme’ kan gebruiken.

  ‘A Christmas Carol’ was een reactie op de (inkomens)ongelijkheid en het onrecht in Victoriaans Engeland. Een vervlogen tijdperk dat sommigen in stand proberen te houden. Prettige feestdagen iedereen.

 3. Waarom blanken geloven weet ik niet maar zwarten geloven omdat ze denken dat God wit is. Nou kan ik één ding doen, ik kan die zwarten dom noemen maar dat doe ik niet, het komt waarschijnlijk omdat zwarten elkaar geen succes gunnen.

 4. Leuk sci-fi verhaal

 5. @Stamper: god, koning der vrede?
  Lees dat boekje nog eens door. Met name deel 1. Een grote slachtpartij en ander kosjer spul, aangespoord door dat godje van jou.

 6. Het is ook een moeilijk verhaal. Vraag me af of die 2 stenen pagina,s m.b.v. een steekwagentje naar beneden zijn gepiekeld. Petje af voor Moos dan… Zou is beter zijn als we “de Mensch” het verstand gebruikt voor zover aanwezig en zich verdiepte in de evolutie, lang leve Darwin !!

 7. Het is werkelijk ongelofelijk wat sommigen aan onzin kunnen verzinnen over een ‘invisible man in the sky’.
  Wanneer ik hetzelfde verhaal op zou hangen over de reïncarnatie van Elvis zou iedereen mij aan de hoogste boom opknopen, maar in dit geval wordt deze kolder door miljoenen serieus genomen.
  Zou zo mooi zijn wanneer we met z’n allen eens onze hersens gaan gebruiken i.p.v. sprookjesboeken te geloven. De wereld zou er een stuk vrediger op worden.

 8. Prachtig verhaal, daaronder reclame van VW (sjoemelsoftware) grappige samenloop

 9. Volgens mij creëerde de Schepper de mens als laatste of was het toch de (kerst)boom? Bedankt Stamper, mijn hele wereldvisie naar de knoppen!

 10. Dus moeten wij geloven in jouw interpretatie van een sprookjesboek? Nee dank je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *