Ingezonden | Klimaat: de gevolgen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bram Dubbelman aan het woord.

De naam ‘mens’ is absoluut geen garantie voor kwaliteit.

Het probleem van de planeet Aarde, is de mens. Het probleem van de mens kan je alleen ervaren als je je zelf heb leren kennen. Met die kennis kun je jezelf corrigeren.

Zo lang je als mens daar toe niet in staat ben zal er op deze planeet geen vrede komen tussen groepen mensen (volkeren) en tussen mens en de de natuur waar hij/zij eigenlijk 100% van afhankelijk is. Hele groepen mensen zijn voor elkaar op de vlucht.

Als de huidige door de mens geinitieerde niet-harmonische processen onverbreidelt laten voortduren zal het eind resultaat een dode planeet worden, vooral omdat de grote hoeveelheid mensen hun leefgebied volledig zullen hebben uitgewoond.

Het lijkt dat het enige wat ons dan overblijft is tijd rekken.

Waarom? Omdat de mensheid tot nu toe met al de voortschrijdend inzichten, halfslachtige correctieve acties heeft ondernomen, met het gevolg dat we voor de kinderen en kleinkinderen die we zo liefdevol op een doodlopende weg zetten alleen een matige leefgebied zullen nalaten, en geen paradijs.

De enige manier om de toekomstige leefklimaat van de mens op te krikken zullen we de wereld bevolking terug moeten brengen door een geboorteregeling tot plus minus 3.5 miljard. Maar dan zullen we ook onze onverzadigbare hebzucht moeten leren indammen .

Persoonlijk ben ik van mening dat we collectief daartoe niet in staat zullen zijn. Daardoor zal de natuur zijn niet gunstige beloop voor de mensheid hebben, gestuurd door de massa mensen zelf. Omdat de aarde ons de rekening zal presenteren voor het geweld dat wij de natuur hebben aangedaan.

Alles heeft een begin en een einde, de massa zal pas wakker schrikken als het te laat is. Ik wens u allen veel wijsheid.

Bram Dubbelman
Cell 512 5118

PS
Degene die de ondergang veroorzaken weten zelf niet waarom.

6 Reacties op “Ingezonden | Klimaat: de gevolgen

 1. Bram Dubbelman

  Hierbij mijn dank voor de positive racties. Vooral de lieve reactie streelde mijn ego.
  Mijn ervaring met de crisis jaren ‘30 en ‘40-45 hebben mij geleverde hoe de samenleving verdeeld is in zeer slechte, minder slechte en gelukkig een grote groep goede mensen, dus van naiviteit is echt geen sprake, overigens is naiviteit geen slechte eigenschap.

 2. Juist in arme landen zijn de families zeer groot. Vaak niet met dezelfde vaders en moeders. Geboortebeperking zou zeker helpen maar is niet in te voeren tenzij je een regime hebt in China. Tel ook nog op de kosten van veel criminelen die vaak uit 1 ouder gezinnen komen

 3. Lieve o zo naieve Bram D.
  Wat een lief stukje. Ik hoop goed bedoeld, maar o zo naief.
  Klimaat verandering lieve schat van me, is van alle tijden (b.v. ijstijd)
  Bangmakerij om het gepeupel bang te maken, en vooral te laten betalen (belasting!!!!!)
  Valt het je niet op, dat de grootste voorvechters zelf nooit voldoen aan de maatregelen die ze het “normale” volk opleggen.
  Blijf dromen lieverd…..

 4. Alleen al de snoepreizen van Alvin Daal hebben geleid tot een fikse opwarming van de aarde.

  Nadat hij ALLE landbouwbeurzen over de hele wereld bezocht had deed hij hetzelfde met alle medische congressen op de aardbol.

  Terwijl hij van beiden, als middelmatig jurist, evenveel verstand heeft als een dansleraar van verkeersbeurzen.

  Maar goed, als Daal op reis is heeft hij tenmiste niet de tijd om luie klaplopers van vriendjes bij Bureau Post binnen te brengen.

 5. zoals ik soms/vaak al mijn kinderen tot de orde probeerde te roepen met de woorden :hoe kan er ooit vrede op aarde komen als we hier binnen in ons gezin al ruzies hebben. Zie ook later tussen mijn ex-man en mijzelf .
  Wanneer het te laat is schrikken we echt niet wakker,,,, we slapen gewoon verder..

  Bram, wel een mooi stuk…
  Een goed omschreven vaststaand feitelijk gegeven

 6. Voor zover ik het kan volgen, vindt deze Dubbelman geboorte beperking als enige mogelijkheid om klimaatverandering tegen te gaan.

  Als we even alleen naar Curaçao kijken, volgens mij begint het voor een groot deel met solidariteit en dat is hier op Curaçao ver te zoeken.

  Ministers en parlementariërs geilen net als kleine kinderen op vliegen, hotel eigenaren willen steeds meer geld verdienen zonder bij stil te staan dat al het riool water in zee of in de bodem terechtkomt. Hoe moeilijk is het om te eisen dat toeristen hun ontlasting terugnemen?

  Het probleem is dat zelf de jeugd die de gevolgen van klimaatverandering straks meer zullen voelen niet met het klimaat bezig is. Wij hebben hier een jeugd parlement, ze zijn nog dommer dan de echte parlementariërs.

  Het trieste van alles is dat elk jaar ergens in de wereld een klimaat conferentie wordt georganiseerd, vaak met rond de 300 á 400 deelnemers en ze vliegen allemaal naar toe. Wie houdt wie voor de gek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *