Ingezonden | Koninkrijk met meer compassie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Maghalie George aan het woord.

 

Met kerst vierden wij de geboorte van onze (vrede) Vorst. ‘Onze’ aardse koning stelt mij eerlijk gezegd teleur! Als het toch mijn ‘Koninkrijk der Nederlanden’ was, zou ik mijn gezicht laten zien daar waar het het meeste nodig was.

Ik zou me niets aantrekken van protocollen en gebruiken, maar door het vuur gaan voor zaken zoals onderwijs, armoedebestrijding et cetera, in dat deel van mijn rijk met de meeste nood.

De speech van de koning is geheel gericht op het welvarendste, het ‘succesvolle’ deel van het koninkrijk. Hoe zou zijn toespraak hebben geluid als deze gericht zou zijn geweest op dit deel van ‘zijn’ koninkrijk?

Daar waar het nu slecht gaat met de economie, daar waar de scholen zodanig zijn dat er geen enkele prinses naartoe gestuurd zou worden, daar waar zoveel mensen hun baan hebben verloren of dreigen te verliezen. De koning zegt dat Nederland één van de meest succesvolle landen is. Zou hij dat ook kunnen zeggen van zijn gehele rijk?

Onze hoop, mijn hoop is gericht op die andere Vorst, onze vrede Vorst. En stiekem hoop ik dat die ook de harten zal aanraken van deze aardse koning en anderen om iets van het overvloedige te delen en oog te hebben voor de wereld om hen heen, om minder te oordelen en meer compassie te hebben.

Maghalie George,
Curaçao

8 Reacties op “Ingezonden | Koninkrijk met meer compassie

 1. Mevrouw George was jarenlang partner bij Deloitte. Veel belastingeld aan onderzoekjes en rapportjes waar nooit is wat mee gedaan. Mw. George begin bij uzelf! En wees zelfkritisch!

  Daar waar het nu slecht gaat met de economie, daar waar de scholen zodanig zijn dat er geen enkele prinses naartoe gestuurd zou worden, daar waar zoveel mensen hun baan hebben verloren of dreigen te verliezen.

  U kan beter deze brief richten op de heren politici van Curacao!

 2. Drechi pa bosnan Tur

  Compassie? COMPASSIE????????
  Met lieden zoals Knops en die andere meneer van Buitenlandse Zaken: Meneer Blok aan het roer??????? Laat me aub niet lachen……..

 3. De speech van de koning is gericht op degenen die zelf iets positiefs met hun leven hebben gedaan, en niet zit te wachten en te klagen tot iemand anders zijn problemen oplost. Tja, dan heb je op deze rots wel een vergrootglas voor nodig om er een te vinden die zich aangesproken kan voelen.

 4. Deze Maghalie George heeft het over de geboorte van onze Vrede vorst en over door het vuur gaan voor zaken zoals onderwijs, armoedebestrijding et cetera.

  Blijkbaar heeft deze mevrouw George een rare gevoel voor humor, slecht onderwijs en armoede is geen ziekte het is iets wat wij zelf wat aan kunnen doen maar zoals altijd willen we dat anderen de kastanjes voor ons uit het vuur halen.

  Louis Farrakhan had het ooit over dat als Jezus nu hier op aarde was dan zat hij onder bruggen en viaducten tussen zwervers en hoeren.

  Wij vieren de geboorte van Jezus maar hoeveel van ons zal op kerstavond in Campo te vinden zijn?

 5. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

 6. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

 7. Rechtssstaat, we zijn heel erg blij met deze lakei. Jij hangt criminelen aan, en je bent heel erg tevreden met jezelf, maar de uitdrukking is: van de bovenste plank

 8. De Rechtsstaat

  Ik herhaal:

  Citaat van het Algemene Dagblad:

  KERSTTOESPRAAK: Anderhalf miljoen mensen keken gisteren naar de zevende kersttoespraak van koning Willem-Alexander. Wat ze zagen was een kleine revolutie in woord en beeld. Weg was de houterige monarch.

  Kortom, het is en blijft een poppenkast (theater van de hoogste plank).

  Tenslotte, een beetje teleurstellend dat u ergens hoop had gevestigd op deze aardse koning (zijn lakei hier in Willemstad had ook geen hoopgevende boodschap).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *