Ingezonden | Korte termijnbelastingheffing

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Joop Kusters (BVCA) aan het woord.

De Belangen Vereniging Curaçaosche Agenturen (BVCA) heeft kennisgenomen van het artikel in de Extra afgelopen 15 mei, waarin een nieuw pakket van belastingmaatregelen wordt aangekondigd.

Uit het artikel valt op te maken dat de belangrijkste stakeholder, Chata (Curaçao Hospitality And Tourism Association), op de hoogte is gesteld van dit nieuwe pakket maatregelen. Wij menen echter dat het noodzaak – maar tevens effectiever is – om met álle stakeholders over deze kortetermijnmaatregelen te spreken, middels een nationale dialoog. Het maatregelenpakket zal immers gevolgen hebben voor vele bedrijfstakken, maar ook gevolgen hebben voor lokale consumenten.

Wij, als belangenorganisatie, willen graag meedenken aan een voorstel voor tijdelijke maatregelen om de financiële nood van de overheid enigszins te mitigeren. Ons uitgangspunt is wel dat er niet op korte termijn moet worden gesleuteld aan OB-percentages (omzetbelasting) waarbij het huidige OB-systeem nog steeds oneerlijke concurrentie toestaat. Deze situatie zal alleen verergeren wanneer het percentage wordt verhoogd. Het is noodzaak om een duurzaam plan op te stellen, welke de termijn van deze en toekomstige regeringen zal overschrijden.

Samenspraak kan alleen in dialoog plaatsvinden, waarin alle alternatieven door de stakeholders en experts kunnen worden geëvalueerd. Uiteindelijk moet er een balans komen tussen kostenbesparende en inkomstenverhogende maatregelen, waarbij rekening moet worden gehouden met een krimpende economie en hoge (en stijgende) werkeloosheid. Indien dit niet parallel loopt met economische groei, is elk andere exercitie zelfvernietigend.

Wij hopen dat de regering, vooral in deze financieel-economische crisissituatie, snel gebruikmaakt van een proces tot dialoog, om tot gebalanceerde oplossingen te komen.

Joop Kusters, voorzitter BVCA,

2 Reacties op “Ingezonden | Korte termijnbelastingheffing

  1. Leuke bijdrage @Showroe di Emmastad-:)
    Sukses met het boevenvangen.

  2. Showroe di Emmastad

    Beste Joop, caballero noble, Prachtig toch, dat de overheid (en vooral ook dat geboefte bij de CAP) Korsou zo fijntjes duurder maken, net nu de NL en Duitse markt er een lange vlucht voor over heeft om, soms met gevaar voor eigen leven daar, de Emmabrug te aanschouwen. Spanje, Kroatië, Italië (om een paar dwarsstraten te noemen, zijn dichterbij, goedkoper en met eigen auto bereikbaar. Corendon, gelet op hun clientele, zal met het nieuws uit Curacao (berovingen, moorden, tomtom macoute-style politiecontroles, mishandeling vluchtelingen, drainpipes, viezigheid lozend in zee in directe omgeving en prijsverhogingen across the board) natuurlijk in hun nopjes zijn.
    Ach…. my 2 cents. Ik ga maar weer boevenvangen vandaag. Best stick to what I know best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *