Ingezonden | Lachertje

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord

HET KLOPT niet hetgeen de Amigoe stelt in haar redactioneel commentaar dat 40 procent van de Nederlandse stagiairs cocaïne gebruikt. Volgens de woordvoerder van het OM gebruikt 40 procent XTC en van die gebruikers zijn het er weer 40 procent die cocaïne snuiven (hoofdrekensom: hoeveel procent gebruikt dus cocaïne?). Het advies om deze stagiairs tussendoor te testen en indien positief bevonden terug te sturen naar hun moeder, is sympathiek maar niet realistisch. Volgens het gelijkheidsbeginsel zouden we dan ook andere buitenlanders moeten screenen. Indien je het ‘gelijke monniken, gelijke kappen’ beginsel aanhoudt, zou je net zoals onze zwarte landgenoten de 100 procents-controle op Schiphol en Hato moeten ondergaan, hetzelfde ook moeten laten gelden voor de stagiairs, zeker nu is aangetoond dat gebruik van XTC tot consumptie van cocaïne leidt. Natuurlijk wordt dit voorstel niet serieus genomen omdat we nu eenmaal in dit Koninkrijk, eerste-, tweede- en derderangsburgers tellen.

Nu is het zo dat stagiairs niet alleen in de horeca maar ook in de zorginstellingen werken. En als we het jaar in jaar uit, normaal gevonden hebben dat onze eigen chirurgen te pas en te onpas voeten amputeren en beenzenuwen doorknippen, dan moeten we ook de snuivende Nederlandse artsen en verpleegkundigen aan ons bed accepteren, toch ? Dit is geen lachertje, echt niet.

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: zolang de snuivers in Beverly Hills erom vragen, blijft Colombia produceren en blijft de witte lijn intact. En telkens rijzen er vermoedens of we werkelijk de intentie hebben om die lijn te onderbreken. Het is nu precies een jaar geleden dat de Venezolaanse luchtmacht een Amerikaanse jet heeft neergehaald. De wrakstukken kwamen in Arubaanse wateren terecht. De Amerikaanse kustwacht verdween met de 400 kilo cocaïne die aan boord was. Geen Arubaans-Nederlandse officier van justitie noch Kamerlid heeft er ooit naar gekraaid, noch naar de bemanning noch naar de bestemming van deze lading. Terwijl dit toch wel een item is voor onderzoeksjournalistiek, zou je zeggen. Misschien, als je het spoor volgt, zou je weleens bij de kop van de draak terecht kunnen komen. Het kan ook zijn dat halverwege het onderzoek, men ergens in de mondi jouw verkoolde stoffelijke resten zal aantreffen, maar je moet er wat voor over hebben.

JOHN DA SILVA

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *