Ingezonden | ‘Lekverlies’ Aqualectra

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Benny Plaisir aan het woord.

Woensdag 20 sep 2017
Ik liep vanmiddag na 2 weken afwezigheid in de Salinja van Jan Thiel met de hond en stelde tot mijn verbazing vast, dat een gedeelte aan de kant van Bottelier helemaal onder water stond; terwijl mij was verteld dat het nauwelijks geregend heeft deze weken. Het is een stuk waar eigenlijk nooit water staat. Dus op onderzoek uit en hoorde zelfs water stromen. Ook ging de hond er vrolijk van drinken, wat hij echt niet doet bij het zoute water van de Salinja. Op weg naar huis ff afgeslagen en tegenover No. 21 een groot lek gevonden. Dit is de straat waar je op uit komt als je bij de Botika en Landhuis Sorsaka vanaf de Caracasbaaiweg naar binnen rijdt naar Bottelier en op de T-kruising links gaat. Het gaat om HONDERDEN zo niet Duizenden LITERS water! Er staat een schrik-ton bij het gat, maar geen teken van verdere werkzaamheden.

De waterprijzen zullen wel weer stijgen bij Aqualectra komende maand!

Dit verhaal gemeld via Messenger bij Aqualectra omdat 3 uur lang, tussen 6 en 9 pm “alle telefonisten in gesprek waren”.

Om half 10 werd ik via dit medium om mijn telefoonnummer gevraagd omdat “ze de plaats niet kunnen vinden”. Omdat ik inmiddels via FB vernomen had dat het lek 3 weken geleden al gemeld en opgegraven was (vandaar het schrik tonnetje) verbaasde me dat, maar gaf mijn nummer door en werd 15 min. later gebeld om uit te leggen waar het lek zich bevindt. Sindsdien niets meer vernomen.

Zaterdag 23 sep 2017
Hoe is het mogelijk dat het lek in Bottelier dat ik woensdag heb gemeld nog steeds NIET is gerepareerd??? Het ziet er voir een leek als ik naar uit, dat het met een fikse waterpomp tang gerepareerd kan worden,aar dat formaat tang heb ik niet.
Er moet meer water weggestroomd zijn dan ik ooit zou kunnen betalen als het via mijn watermeter zou zijn weggelopen. Ik ga het in de krant zetten. WAT EEN ONVERMOGEN, Aqualectra!!

Via FB pagina Klaagmuur Curacao, Durf te klagen Curacao en mijn eigen pagina inmiddels veel reakties ontvangen met soortgelijke vethalen over “eeuwigdurende” lekkages.

Wat zouden de waterprijzen omlaag kunnen als Aqualectra eens voortvarend aan het werk zou gaan en de boel in orde zou maken.

Stroom struktureel te weinig, tax op zonnepanelen ipv blij te zijn dat de burger wil investeren om het tekort aan stroom op te vangen.

Lekverlies van minimaal 25% van de waterproduktie en echt niet alleen omdat men water (wat all over gratis zou moeten zijn tot 8 kuub per maand per gezin) steelt, maar omdat Aqualectra te BEDONDERD is om eenvoudige reparaties uit te voeren!

Benny Plaisir,
Curacao

4 Reacties op “Ingezonden | ‘Lekverlies’ Aqualectra

  1. Ja Miep, en daarvóór hadden we die koloniale rotzakken van OGEM en liep het allemaal op gesmeerde rolletjes. Al hadden ze toen ook al veel te veel personeel. Kon die uitbuiters niets schelen, zolang ze maar winst maakten.
    Leve het socialisme!

  2. overbetaalde politieke vriendjes–en de bevolking moet maar dokken–Aqualectra is sinds de oprichting gebruikt als de politieke melk koe van vele politici–en hun vriendjes.

  3. Zelf heb ik ook al meerdere malen naar Aqualectra gebeld, nadat zij eerst een reparatie hadden uitgevoerd en een klein deel van de leiding hadden vernieuwd omdat deze verroest was. Nu bij het ‘nieuwe’ aansluitstuk weer aan het lekken tig keren gebeld en er is een keer iemand geweest heeft ernaar gekeken en de boel weer dicht gegooid en daarna is er niemand meer die langs komt. Dit is dus ook al maanden geleden

  4. Aqualectra is een monopolist in een bananenrepubliek.

    The worst combination.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *