Ingezonden | Locatie overheidsgebouwen

Ingezonden Brief

Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden artikel.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Helga Mensing aan het woord

De discussie over een centraal overheidsgebouw is al een tijd gaande. Coalitiepartner PAIS (Alex Rosaria) is duidelijk in zijn mening dat een centraal overheidsgebouw in het centrum moet komen.
Dit doet me weer denken aan vroegere tijden, bijvoorbeeld toen de overheid besloot om het hoofkantoor van de Post van het Waaigat naar Grootkwartier te verplaatsen; of toen de Inspectie der Belastingen weg moest uit de Wolkstraat en ook in Grootkwartier werd ondergebracht; of toen de SVB van de Kuiperstraat naar Rif werd verhuisd.
Dit was wel een belangrijke oorzaak voor de economische terugval van de binnenstad, immers een groot deel van de ambtenaren vertrok uit Punda. Natuurlijk waren er meer oorzaken zoals de bouw van allerlei nieuwe winkelcentra buiten de stad, maar winkelende, etende en drinkende ambtenaren zijn voor iedere stad een welkome clientèle.
Het besluit om het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda te bouwen is door de regering genomen mede om te voorkomen dat Otrobanda de verkopen aan bezoekers van de patiënte zou verliezen, toch?
Plannen van een vorig bestuur van Centro Pro Arte om dit theater een doorstart te laten maken in Punda of Otrobanda zijn afgewezen, terwijl Punda een rijke traditie op dit gebied bezit. Het vervallen schouwburggebouw Sentro Pro Arte moet op zijn oude plek Pos Kabai blijven.
Het idee om een centraal overheidsgebouw te bouwen op het voormalige Amstel-fabrieksterrein is een gedachte die heel gauw naar de prullenmand moet worden verwezen. Los van het feit dat deze beslissing wel eens de doodsteek voor de binnenstad kan zijn, is het ook verkeerstechnisch een onzinnig idee. Zoveel ambtenaren die ‘s morgens op tijd daar moeten komen, die naar huis gaan en terugkeren rond lunchtijd en aan het eind van de middag weer naar huis reizen. En dat bovenop de stroom verkeer van en naar Punda en Otrobanda.
Ik hoop dat onze regering eens een grondige studie zal doen om een afgewogen beslissing te nemen over de locatie van een nieuw overheidsgebouw!

Door: Helga Mensing
een ex-winkelier uit Punda
te, Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *