Ingezonden | Meten is weten

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Elisabeth Hollander aan het woord.

Volgens Aqualectra is het de taak van elk modern utiliteitsbedrijf om inzicht te geven in de productie en distributie van elektriciteit. En dus kondigde dit bedrijf op 20 augustus 2018 een wekelijkse publicatie aan van de geprojecteerde capaciteit en de vraag naar stroom.

Maar een dag later zat een groot gedeelte van ons eiland urenlang zonder stroom. Meten en weten is één ding, maar ‘kunnen’ blijkt van een totaal andere orde te zijn. ‘Kunnen’ zou je een nederig werkwoord kunnen noemen. Het behoort tot de modale verba auxiliari of wel de modale hulpwerkwoorden, die een bepaalde houding ten opzichte van een werkwoord aangeven.

Aqualectra is heel goed in het meten en weten, maar scoort zwaar onvoldoende als het op ‘kunnen’ aankomt. Naast het kunnen leveren van constante stroom blijkt het kunnen innen van gelden, waar het bedrijf recht op heeft, ook niet te lukken.

Vanaf 1972 hebben we altijd probleemloos onze rekening betaald via een standing or- der bij de bank, zoals op de bijgevoegde rekening ver- meld staat. Maar de hierbij gevoegde rekening laat ook zien, dat er in 2018 zomaar een schuld is ontstaan van 5085,35 gulden, terwijl er toch echt voldoende geld op de lopende rekening aanwezig is.

Stel dat deze situatie zich bij 100 klanten voordoet, dan worden miljoen gulden aan gederfde inkomsten. Maar geen nood! De volgende tariefsverhoging met ingang van 1 september 2018 is al goedgekeurd.

Waarop mijn kleindochter troostend opmerkt: “Het moet toch niet gekker worden!”

Elisabeth Hollander,
Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *