Blog Arthur Donker | Money for nothing

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik sta steeds versteld om het feit dat er totaal geen controle is op deze klip waardoor wij als belastingbetalers steeds onder een grotere druk komen te staan omdat we aan de andere kant door laksheid van het gouvernement zij steeds grote bedragen mislopen. Voorbeeld; door de nummerplaten voor 5 jaar te laten gelden zou het gouvernement een hoop geld besparen omdat ze niet elk jaar nieuwe platen moesten laten maken. Wat is het gevolg? Mensen rijden jaren lang met dezelfde platen zonder te betalen dus waar zit de besparing? Vroeger kon je zo zien wie wél of niet zijn wegenbelasting had betaald omdat die platen elk jaar een andere kleur hadden en dat systeem werkte prima dus, zoals ze zeggen “If it ain’t broke, don’t fix it!”

We hebben 77 ambtenaren die thuis zitten te duimen en de hele dag naar ESPN zitten te kijken of in de Tropen zogenaamde rapporten zitten te schrijven wat ze, naar hun eigen zeggen, een keer per jaar moeten indienen en daarvoor 18.000 gulden per maand voor krijgen.

Zouden we daar niet een keer naar gaan kijken of we daar wat kunnen besparen?

We hebben hier tientallen stichtingen en ze hebben een belangrijke rol in onze samenleving, want er zijn weldegelijk mensen die hun hart op de juiste plaats hebben en die graag gratis hun bijdrage aan de gemeenschap willen geven maar het niet alleen kunnen en meestal financiële hulp nodig hebben. De regering wil best meehelpen want die ziet het belang daarvan ook in en wil als een van de eisen om hun belastingvrije status te behouden, dat ze één keer per jaar een verslag laten doen toekomen hoe ze het geld hebben gespendeerd of het ook daadwerkelijk besteed is aan de projecten wat ze als doelstelling hadden.

Dat is eerlijk toch? Geen probleem daarmee.

Wat is het probleem dan?

Probleem is dat er geen controle is of ook daadwerkelijk een jaarverslag ingediend wordt en of er ook naar gekeken wordt of het allemaal wel klopt.

Zoals ze zeggen het is goed vissen in troebel water, wat als gevolg heeft dat er verschillende politici zijn die stichtingen hebben die jaarlijks grove bedragen toegekend krijgen zonder daar ook maar een gram verantwoordelijkheid af te dragen en niet eens de moeite nemen om dat jaarverslag in te dienen want ze weten dat er toch niemand naar kijkt of het controleert.

Ik ken een die heeft er drie als het er niet meer zijn, ik zie huizen met een bord waarop staat dat het een of andere stichting is waar niemand ooit van gehoord heeft die altijd dicht is die waarschijnlijk wél elk jaar een zak geld van het gouvernement krijgt.

Zouden we daar niet kijken wat we kunnen besparen zodat wij dat geld kunnen besteden aan bijvoorbeeld dagelijks ontbijt voor minderbedeelde kinderen, of ouderen een beter pensioentje van kunnen geven?

Zolang we deze bloedzuigers tolereren zullen we nooit vooruit komen.

Ik blijf lachen op deze klip omdat het die zelfde politici zijn die zeggen het zo goed te menen met de welvaart van deze klip die diezelfde klip leegzuigen voor eigen belang.

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *