Ingezonden | MultiMart onzin

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

MultiMart verkondigt de volgende onzin in een halve pagina grootte advertentie in de Amigoe van vrijdag 29 april: Europese wasmachines, drogers, vaatwassers en magnetrons werken zelfs helemaal niet op 110 Volt
(ook niet met een transformator).

multimart onzin

MultiMart onzin

Het fundament van wisselspanning is juist de transformator. De distributie gaat via hoogspanning bij Aqualectra naar laagspanning die ons huis binnenkomt en dat gebeurt met behulp van de transformator. Op ons standaard stopcontact staat 127 volt met een frequentie van 50 Hertz. Elk apparaat van 220/230 volt 50 Hz kan middels een transformator op dit stopcontact worden aangesloten. Het enige nadeel in dit geval van 127 volt naar 220 volt is dat de transformator ook een klein beetje stroom verbruikt en dit kan je oplossen door een 220 volt stopcontact te laten aanleggen en deze 220 volt krijg je ook aangeleverd door Aqualectra in je zekeringkast, zie het voorbeeld van de airco. In de Verenigde Staten is de norm 110/120 volt met een frequentie van 60 Hertz en in dit laatste zit het probleem om dit aan te sluiten op onze 50 Hertz. Bij 60 hertz motoren aan te sluiten op 50 Hertz gaan deze langzamer draaien en gaat de stroom omhoog en daardoor gaat de levensduur omlaag enkan zelfs brand veroorzaken. Dus is het advies om geen 60 Hertz apparatuur op onze 50 Hertz aan te sluiten. Maar nogmaals elk 220/230 volt 50 Hertz apparaat kan of direct op een 220 volt stopcontact worden aangesloten of via een transfromator op ons 127 volt stopcontact. Multimart haal deze onzin uit de advertentie en plaats hem nog een keer maar dan met correcte informatie. Zie mijn website voor nadere informatie.

Door, Henk Pasman
te, Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *