Ingezonden | Nieuwe democratische wetten

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Beatrix Martina Goeloe aan het woord.

Deze dagen hoor je vele kortzichtigen schreeuwen dat Statenleden wetten moeten maken en er is niemand die het volk hier verbetert. Als een minister vindt dat er iets goed moet worden geregeld, dan maakt hij een wet, dus geen Statenlid maar een minister.

Daarom moeten ministers hoogopgeleid zijn en integer met werkbare frisse gedachten. De Statenleden zijn er om de ministers te controleren, want de toekomst van Curacao ligt voor de komende jaren in handen van deze ministers.

Daarom vind ik een screening voor Statenleden op zijn plaats. Iedere burger moet gehoorzamen aan de wetten van zijn land. Voorbeeld van de minister van Onderwijs: maakt wetten voor onder andere kleuteronderwijs, waarin staat hoeveel kinderen er in één klas mogen zitten, welk diploma een kleuterleidster moet hebben, en nog veel meer.

De minister van Financiën: belastingwetten. Minister van Sociale Zaken: sociale wetten. Een wet moet eerst goedgekeurd worden door de Staten. Er komt dan een vergadering waar de regering gaat praten met de Statenleden over die wet en ten slotte volgt er een stemming.

Stemmen de meeste Statenleden vóór, dan is de wet aangenomen, stemmen de meeste Statenleden tegen, dan is de wet verworpen. Daarom is het goed dat als ons volk gaat stemmen, we ervoor zorgen dat alleen eerlijke, ijverige, knappe mannen en vrouwen in de Staten komen.

In plaats van de belangen van het volk voorop te stellen, stellen ze eigenbelang voorop. Beseft men wel dat dit eiland in nood verkeert?? Regering en volk moeten sterker groeien, want dan bereiken we meer. Er zitten ook een hoop verraders tussen, die om wat voor reden dan ook continu en achter de rug om je poten afzagen.

Mensen van wie je het niet zou verwachten en zich als strijders opwerpen. Maar iedereen die denkt dat hij door te zwijgen gespaard zal blijven heeft het mis.

Op het eind gaat het om de gezamenlijke pijn, zonder uitzondering des persoons.

Beatrix Martina Goeloe,
Curacao

4 Reacties op “Ingezonden | Nieuwe democratische wetten

 1. Wat socialist? Je bent gewoon een zakkenvuller net alsFidel en Raul Castro, Hugo Chavez, Nico Maburro die niet nee zal zeggen tegen die maffiosi als je door hun word benaderd. Als die bovengenoemde personen zijn miljardairs en niet als Simon Bolivar die arm is gestorven.

 2. ericlapas

  Ik weet niet of in het vak maatschappijleer ook een hoofdstuk over staatskunde staat. Het blijkt dat deze mevrouw niet veel verstand heeft van hoe ons parlement functioneert. Wat ik hier lees, is een pleidooi voor een vorm van sociale segregatie, hoogopgeleide ministers, knappe mannen en vrouwen, enz. enz. what the fuck!! Het salaris van een parlementariër dient op dit moment als een perverse prikkel. Er is geen parlementariër die acht uur per dag werkt. Een andere misschien interessanter discussie is of het niet tijd wordt voor parttime parlementariërs?

  Ik kan nog een stapje verder gaan en stellen dat wat deze mevrouw predikt is; afzondering van een bevolkingsgroep uit de maatschappij.

  Ik ben een socialist in hart en nieren en daarom zeg ik tegen mevrouw Beatrix Martina Goeloe, zolang één druppel bloed door mijn aderen stroomt, “No pasaran” .

 3. @mevrouw Goeloe
  Uw verhaal klopt niet helemaal. Statenleden hebben o.a. het recht van initiatief en het recht van wijziging.
  Hetgeen betekent dat ze op eigen initiatief een wetsvoorstel kunnen indienen ook mogen zij wijzigen voorstellen op wetsvoorstellen van de regering. M.a.w. voor het absurd hoge salaris dat zij maandelijks opstrijken, hadden zij allang de stokoude wetten aangaande voedselveiligheid en controle daarop onder de loep kunnen nemen. Of het wetsvoorstel ook daadwerkelijk wordt aangenomen is de vraag, maar dat geldt ook voor een minister.
  Zie voor meer informatie: http://www.parlamento.cw

 4. Goed idee, nu nog een minimum-IQ verklaring voor de stemmers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *