Ingezonden | Obesitas waanzin

Ingezonden Brief

Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Dr. R. Spong aan het woord

Het komt wel vaker voor dat volksvertegenwoordigers in de Staten de meest vreemde voorstellen doen. Het zijn niet altijd de slimste mensen. Afgelopen week spande Charles Cooper echter de kroon met zijn voorstel om mensen met overgewicht te betalen om af te vallen.

rob spong

Dr. R. Spong, huisarts

Hoe dom moet je wel niet zijn om een dergelijk voorstel te doen! Eerst mesten mensen zichzelf helemaal vol met als gevolg forse gezondheidsschade. Dit leidt vervolgens tot: toename van doktersbezoeken, zowel bij huisarts als specialist; toename van laboratorium onderzoeken; toename van medicijngebruik. Dit alles moet vergoed worden door de zorgverzekeraar, de SVB. Indirect  betekent  dit verkwisting van gemeenschapsgeld. En dan wil de heer Cooper deze mensen gaan belonen.

Mensen die eerst zichzelf vetgemest hebben. Mensen die zichzelf ernstige gezondheidsschade hebben bezorgd en de gemeenschap duizenden guldens kosten om die opgelopen gezondheidsschade te beteugelen. Die mensen  wil deze volksvertegenwoordiger vervolgens financieel gaan belonen als zij eindelijk eens hun gezonde verstand gaan gebruiken door iets aan het door hen zelf gecreëerde gezondheidsprobleem te gaan doen. Dit riekt naar omkoping.

En hoeveel had de heer Cooper gedacht hen dan te gaan betalen? En volgens welke criteria?  Maar bovenal, hoeveel had de heer Cooper gedacht te gaan betalen aan al die duizenden mensen die wel elke dag hun best hebben gedaan en nog steeds doen om wel gezond te eten en te leven en ervoor te zorgen dat zij geen obesitas krijgen?

Maar daar heeft de heer Cooper natuurlijk niet aan gedacht. Zijn eigen in super overvloed aanwezige vetcellen hebben blijkbaar zijn grijze hersencellen reeds behoorlijk aangetast; ik heb geen andere verklaring voor zijn stupiditeit, of wil hij soms zijn eigen portemonnee nog eens spekken? Schandalig!

R.Spong

Huisarts

Bron: Persbureau Curacao

Een Reactie op “Ingezonden | Obesitas waanzin

  1. Inderdaad een waanzinnig idee, Is Cooper nog niet rijk genoeg misschien en wil hij er op deze manier wat bijverdienen. Hij komt best in aanmerking voor zo een uitkering.

    We kunnen hier beter kijken naar hen die niet voldoende, of niet voldoende gezond te eten hebben en daar geld aan uitgeven, maar daar horen we Cooper niet over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *