Ingezonden | Onderwijs aan minvermogenden

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Adri Renardus aan het woord.

Ik merk dat we deze dagen druk bezig zijn met het coronavirus en zijn gevolgen. De scholen zijn gesloten en ook opvang voor kinderen die nog niet naar school mogen (een vereiste om naar school te kunnen). Ik hoor dat het geen probleem zal zijn als straks alles weer normaal is.

Helaas moet ik constateren dat het onderwijs wederom is toegespitst op de kinderen van de vermogende ouders. Men vertelt de ouders dat het geen probleem is daar de kinderen thuis met hulp van de ouders de school kunnen blijven volgen. Behulpzame onderwijskrachten vertellen dat via computer de lessen kunnen worden gedownload en dat er websites zijn om info te krijgen en ook hoe ouders hun kinderen via internet aan info kunnen helpen.

Wat ik wel mis is hoe de overheid of de school ervoor zorgt dat alle kinderen thuis toegang hebben tot internet, is dit gratis, is elk huis aangesloten op het internet? Heeft elk kind een computer? Zover ik weet is dit niet het geval en is het ook nog zo dat veel ouders die het niet breed hebben vaak moeten blijven werken. De kinderen zitten dus alleen thuis en er wordt niet gezorgd voor opvang van deze kinderen, ze zouden anders anderen kunnen besmetten.

Het gevolg zal zijn dat deze kinderen straks te maken krijgen met een enorme achterstand en misschien straks tot de groep drop-outs behoren omdat ze niet meer kunnen meekomen. Ik heb mijn steentje bijgedragen door te zorgen dat er ten minste één huishouden een computer heeft.

Laten we met zijn allen beginnen met het doneren aan deze arme kinderen van onze oude goed werkende computers, dan kunnen ze tenminste meekomen met de moderne techniek.

Als de overheid of het bedrijfsleven zorgt dat er niet alleen water en elektra maar ook internet is in elk huis dan zorgen we er met zijn allen voor dat we na deze crisis sterker terugkomen en niemand achterblijft.

Bedenk wel wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Adri Renardus, Curaçao

8 Reacties op “Ingezonden | Onderwijs aan minvermogenden

 1. Ik las vandaag een low-tech oplossing van een school in Almere:
  Een afhaal loket voor huiswerk.
  Dat zou een oplossing kunnen bieden voor leeerlingen die geen internet en/of laptop hebben.

 2. Bij mijn kinderen gaat het gaat via hun telefoon.
  Niet laptop…

 3. Is een goed stuk, maar onze regering heeft geen strategie, behalve eigen portemonnee. Dus hoe moet verbetering voor alle betaald worden? Uit de pot die bedoeld is om eten voor de bevolking te bekostigen of uit het gedeelte wat bedoelt is om uit de schulden te komen? Bij afwezigheid van een strategie om weer een economische balans te creëren is er geen geld voor de jeugd. En is dit net als zoveel commentaren, mijn inclusief, schreeuwen in de woestijn.

 4. @Lapas zegt: “…Deze kinderen een laptop en internet geven zet geen zode aan de dijk…”

  even later: “…Met een fractie daarvan had een betere vorm van digitale onderwijs opgezet kunnen worden…”

  Volgens mij kun je dan beter je mond houden.

 5. @maurice

  Misschien hadden jouw ouders dat ook moeten doen.
  Ignorant F*

 6. Als kinderen geen laptop hebben, kunnen ze misschien hun iPhone gebruiken.

  Overigens ben ik van mening dat min vermogenden er beter aan gedaan hadden een condoom te gebruiken.

  Bedenk voor je weer van bil gaat,
  wat er straks voor je kind op tafel staat.

 7. Knoek-koe

  …….”Laten we met zijn allen beginnen met het doneren aan deze arme kinderen van onze oude goed werkende computers, dan kunnen ze tenminste meekomen met de moderne techniek”…..

  Layenwe beginnen met een noodfonds optuigen uit de salarissen en pensioenen van :

  “Premier” Rhuggenaath c.s.
  L. Lasten
  Y. Lasten
  Z. Lasten
  P. Martis
  F. Sluis
  P. De Geus
  G. Martina
  E. Tromp
  G. Hasselmeyer
  C. Romero
  E. Delannooy
  D. on Martina
  M. Liberia Peters
  E. De Jong Elhaghe
  I. Asjes
  S. Betrian
  S. Römer
  E. Garcia
  H. Jourdain
  C. Hicu Capriles ( bo bankario amigu)
  Etc etc

  Allemaal personen aan wie het volk zo veel gegeven heeft, tijd dat deze personen iets teruggeven…

 8. ericlapas

  Onderwijs aan minvermogenden, landen in Zuid Amerika hebben namen voor arme kinderen, “los descamisados”.

  Het wordt tijd dat wij de minvermogenden in dit land ook een naam geven, zoiets als “Los olvidados”. Ook in dit verhaal van Adri Renardus, vergeet hij een steeds groter wordende groep, kinderen die dagen zonder eten gaan., Deze kinderen een laptop en internet geven zet geen zode aan de dijk.

  Door één of andere reden heeft iedereen in dit land angst of eigenbelang om geen naam en rugnummers te noemen. Als wij onze kop in het zand blijven steken, gaat het vooral nu, van slecht tot erger.

  Het is vrij simpel wij hebben Paul de Geus, jaren UTS als zijn persoonlijk speeltje laten gebruiken en miljoenen verspillen. Met een fractie daarvan had een betere vorm van digitale onderwijs opgezet kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *