Ingezonden | Onveilig verkeer (uitgave nr. 1.000?)

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Ik heb aan onze minister-president het advies gegeven om de kar te trekken met betrekking tot ons veilig verkeer en mensen op het hoogste niveau van de verschillende ministeries hierin te betrekken. Feit is dat ons verkeer met de dag onveiliger wordt, en dat dit eens structureel aangepakt moet worden. Het is gewoon een free for all.

Controleren langs de weg de afgelopen drie jaar laat alleen maar zien waar het over de hele linie fout zit, maar helpt niets tegen preventie. Vaste camera boven de weg helpt niets, aangezien iedereen straks weet waar ingehouden moet worden. In de avonduren is het niet leuk rijden meer en mijn vrouw en ik zijn weer blij als we heelhuids thuis zijn gekomen. Het is nu standaard gewoonte de tegenligger te verblinden met vol licht, voor mistlampen aan en het liefst nog een paar lampen erbij, hoe feller hoe beter. Zelfs de grote bussen rijden met groot licht en die zijn op ooghoogte van de tegenligger, recht in je ogen.

Over de hele linie zit het fout met de verkeersregels, vanaf rijbewijs halen! Wegenverkeersverordening die aangepast moet worden. Infrastructuur die vanaf het ontwerp niet deugt, zoals de rotonde. Voorlichting die al fout is. We rommelen maar wat aan, maar de echte controle elke dag op de weg ontbreekt, oftewel er is geen verkeerspolitie.

Een van de gevaarlijkste wegen is de Weg naar Westpunt en elke dag gaat het fout op deze weg. We hebben ongeveer 1.200 botsingen per maand, onnodige ziekenhuisopnames. Elke regering de afgelopen tientallen jaren laat het liggen en ik vrees ook deze regering, gezien de reactie op mijn advies. Beplanting plaatsen op een rotonde vinden we veel belangrijker dan zorgen dat er veel minder ziekenhuisopnames zijn als gevolg van het verkeersgedrag.

Waar blijft de wet kentekenaansprakelijkheid? Over 4 jaar zitten we op 2.000 botsingen en gaat de premie autoverzekering omhoog en de basis ziektekosten en hebben we een nieuw ziekenhuis zonder basismaterialen. Alle ministers lezen dit stuk, dus ministers (Algemene Zaken, Verkeer, Justitie en Onderwijs) gaan we nu eindelijk een veilig verkeer maken?

Henk Pasman,
Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *