Blog Arthur Donker | Onze rolemodels; normen en waarden

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Dat onze normen en waarden aan het verpauperen zijn weten we allemaal, je hoeft maar met een puber te praten of naar de laatste video clip te kijken en je weet al genoeg, maar dat wij juist die verloedering promoten had ik nooit gedacht.

Het is allemaal drugs, snel geld verdienen, halve naakte vrouwen, suggestieve seksuele handelingen, hoop goud om je nek en peper dure auto’s, dus zo materialistisch als de pest.

Het schijnt dat je hier een crimineel moet zijn om op de eerste plaatst gerespecteerd te worden en op de tweede plaats als een soort Robin Hood op handen gedragen te worden.

Iemand die zichzelf journalist noemt op Facebook heeft een stukje geschreven over een van de grootste Curaçaosche criminelen in Nederland, Gwenette Martha, die onlangs op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht.

Deze journalist zegt dat deze man als professioneel crimineel erg gerespecteerd was in de Amsterdamse onderwereld en durft hem te kwalificeren als DE grootste na Willem Holleder en en Dino Soerel en dat hij zelfs in Marokko zeer gerespecteerd was.

Iemand die in verband wordt gebracht met liquidaties, drugshandel, gewapende overvallen wordt door deze man als een heilige beschreven en eindigt met de Amsterdam onderwereld zal hem missen.

Ik snap het niet, dit moet dan een role model zijn voor onze jeugd? Moeten wij deze mensen als helden beschouwen

ondanks zijn criminele loopbaan? Helpen deze mensen nou zélf niet mee aan een generatie te scheppen die denkt dat het heel normaal is om crimineel te zijn en dat een criminele loopbaan een soort statussymbool is en dat je daardoor een hoop respect krijgt en dat het erg belangrijk is want dan wordt je als een heilige geeërd.

Hetzelfde met een populaire D.J. die pasgeleden ook geliquideerd werd, daar was ook een hele poppenkast omheen georganiseerd tijdens zijn begrafenis alsof een of andere superster begraven werd terwijl de man echt geen lieverdje was.

Tot hoe ver gaan we? Drugs dealers en mensen die anderen liquideren zijn ok maar wat doen we dan met verkrachters, moordenaars, inbrekers, mensen die onze familieleden dood rijden omdat door rood rijden ook al normaal is geworden, of mensen die onverzekerd en zonder rijbewijs drie mensen dood rijden hoe ver gaan we? Is dat dan ook ok?

Het is allemaal goed zolang wij of onze familieleden niet onder lijden dan mag alles en worden grote criminelen als Robin Hood vereerd.

Hoe dom kan je zijn, ongelooflijk!

Hier kan ik écht niet om lachen ik dacht dat we beter waren en wij onze normen en waarden en respect voor elkaar hoog in de vaandel droegen maar dit bewijst weer dat wij nog héél wat moeten leren.

 

Arthur Donker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *