Ingezonden | Oordopjes

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Louise Laman aan het woord

Ja hoor, ze zijn er weer …de oordopjes. De kranten staan er vol van. Iedereen geeft ze aan iedereen en de overheid waarschuwt keer op keer om er toch vooral voor te zorgen dat ook onze kinderen ze in hebben. Want het is weer carnaval. Alles is onder controle: er zijn dranghekken, onveilige gebouwen zijn tijdig gestut, de wagens zijn gekeurd en de chauffeurs niet dronken, maar het geluidsgilde mag ongehinderd zijn lusten op het arme publiek botvieren.

Hele wanden van manshoge boxen produceren hemeltergende klanken die niet meer als muziek te herkennen zijn omdat het geluid volledig wordt vervormd en letterlijk niet meer om aan te horen is. Als remedie tegen deze narigheid moeten we daarom oordopjes in. Wie is er nu gek geworden?

Zeg tegen die guys met de mengpanelen dat er niet meer geluid uit hun toetertorens mag komen dan goed is voor de volksgezondheid en het probleem is opgelost. Kunnen we gewoon weer met mekaar praten en ons geld aan iets anders dan gehoorbescherming besteden.

Of is er misschien een of andere hoge piet met aandelen in de oordopjesindustrie?

Louise Laman,

Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | Oordopjes

 1. Het probleem bij onze overheid is dat men er vanuit gaat dat het allemaal wel meevalt. Onze regeringsleiders gaan/gingen altijd naar allerlei karnavals en muziek evenementen om daar “stemmen” te halen voor de verkiezingen.
  Helaas is men daar na jaren doof geworden voor de wensen van de bevolking. Zij kunnen dus niet meer luisteren want hun oren zijn door de harde muziek dichtgeslagen. De SVB is er minder goed mee want de kosten voor “nieuwe kunst oren” vliegen de pan uit.
  Men vergeet dat schade aan het gehoor door harde muziek pas jaren later tot uiting komt en ja, dan is het te laat. Deze schade is nooit meer te behandelen.
  Het is tevens onbegrijpelijk dat ouders soms kleine kinderen, baby’s zelfs aan deze geluidsterreur bloot stellen. Masha danki papa I mama!
  Men moet eens aan mensen die aan tinnitus lijden vragen wat dit voor hen betekend. Daar wordt je echt niet vrolijk van als je 24 uur per dag alleen maar geruis of gepiep hoort. Er zijn zelfs mensen die deze herrie in hun hoofd niet langer kunnen handelen en een eind aan hun leven maken.
  Dank zij harde muziek die de normen van de maximale decibel ver overschrijden.
  Een fijne karnaval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *