Ingezonden: Op reis? Opgepast!

Brief

Ingezonden brieven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we mr. Richard Pols aan het woord

Guardian int premie, maar verzekert niet

Guardian int premie, maar verzekert niet

Curaçaoënaars lopen groot risico bij reizen. Tot mij wendde zich een herstelde, maar uiterst bezorgde reislustige cliënt, die in Suriname een hartaanval had gekregen. Hij was op reis gegaan met een reisverzekering van de Guardian Group, voorheen Fatum, met de duurste dekking voor medische kosten. Je weet immers maar nooit…
Bij het afsluiten van de verzekering heeft de medewerker van Guardian aan cliënt uitgelegd ‘dat hij voor ziektekosten verzekerd is en alles wat de SVB niet vergoedt, wordt door Guardian betaald’.
Na de hartaanval gaf Guardian de bezorgde partner, die op Curaçao was gebleven, als raad mee:

,,Schiet alle ziekenhuiskosten in Suriname voor. Alles wat de SVB niet betaalt, wordt door Guardian vergoed”.

Ook aan de partner werd voor vertrek naar Suriname nog snel een Guardian-reisverzekering verkocht, met medische dekking.
Na terugkeer – en nadat alle ziekenhuisrekeningen met een creditcard waren voldaan – wil Guardian ineens toch niets betalen aan cliënt.

De reisverzekering is maar een aanvullende verzekering”, zo zegt Guardian nu.

Volgens Guardian is niet voldaan aan de verplichting van de klant, dat deze een normale verzekering heeft, die in het buitenland dekking biedt.

,,Dus Guardian hoeft niets te betalen. Lees het maar na in de polisvoorwaarden”, zo redeneert Guardian.


Dat juist Guardian Group als professionele verzekeraar met een maatschappelijke zorgplicht weet, of behoort te weten, dat de wettelijk verplichte basisverzekering (bvz) sinds 1 februari 2013 geen dekking in het buitenland biedt, en zij dus willens en wetens een verzekeringsproduct verkoopt dat niet deugt (immers circa 80 procent van de inwoners van Curaçao valt onder de bvz-regeling), moet zij nu maar aan de rechter gaan uitleggen. Intussen wordt wel een trouwe klant met een hartaandoening – en potentieel heel veel andere klanten die nu weer op vakantie gaan – door Guardian ernstig financieel getroffen, voor duizenden dollars aan medische kosten.
Reist u naar het buitenland en wilt u niet met eventuele medische kosten blijven zitten? Eis dan van uw verzekeraar een reisverzekering die werkelijk de ziektekosten in het buitenland dekt. Andere verzekeraars bieden deze namelijk wel aan. Voorkom dus dat uw vakantie naast de medische narigheid ook nog eens onverwacht een heel dure reis gaat worden!

Want mét de reisverzekering van Guardian Group bent u tóch niet verzekerd tegen ziektekosten!

Mr Richard Pols is advocaat te Curaçao en behandelt veelvuldig letselschade- en verzekeringszaken tegen commerciële verzekeraars. (red.)

Door: Richard Pols
te, Curaçao

3 Reacties op “Ingezonden: Op reis? Opgepast!

 1. Renée van Aller

  Er is dus niet alleen sprake van een woekerpolis en een woekerpensioen dat niets oplevert ook al worden gouden bergen belooft en nu is daar ook een woekersreisverzekering. Wie houdt toezicht op de verzekeraars? Gezien de rechtspraak in Nederland over dit soort bedrieglijke producten moeten verzekeraars de schade vergoeden (Europees Hof, Hoge Raad inzake ondermeer Aegon en Nationale Nederlanden). Veel verzekeraars worden rijk van de verkoop van slechte producten door het rekenen van veel te hoge kosten en het nalaten van het informeren van de klanten. Waarom verzekert Guardian niet tegen ziektekosten en verkoopt daar wel een verzekering voor?

 2. Andres Opmerker

  Alvorens een verzekering op te zeggen zou ik wel graag het weerwoord van de Guardian Group (Fatum) horen of liever gezegd lezen in de dagbladen.

 3. Heel goed dat u dit onder de aandacht brengt. Dank.
  Met het gerommel van Treston gaat verzekeraar Seguros Brouwer, dat moest uit de krant vernomen worden “door” met Fatum, voor zowel inboedel, woonhuis als reisverzekering.
  Wij vonden dat een zeer onterecht weinig clientvriendelijk gedoe en hebben per vervaldatum onze verzekeringen opgezegd en wat de reisverzekering betreft bij OOM de reisverzekering afges;loten. Probleem fud tijdig opgelost.
  Dus idd iedereen opgepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *