Ingezonden | Open brief aan Cathline Cecilia, interim-directeur ROP

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we S.A. Berkemeijer-Balentina aan het woord.

Geachte mevrouw Cecilia,

Uit de krant Amigoe heb ik begrepen dat u op hoogst ongebruikelijke wijze overgaat tot verstrekking van bouwvergunningen.

Op 5 januari 2017 heeft mijn man een bouwvergunning aangevraagd. Hij heeft een tekening ingediend, heeft een bewijs van betalingsvoorschot bouwaanvraag no. 8/2017 ontvangen en bijna twee jaar later nog steeds geen bouwvergunning of althans een of ander gemotiveerd berichtje ontvangen waarom hij wel of geen bouwvergunning kan krijgen.

Anderen krijgen binnen drie weken één en zelfs twee bouwvergunningen.

Een brief aan u gedateerd 21 juni 2017 en door ROP voor ontvangst getekend op 7 juni 2017 is nu, bijna anderhalf jaar later, nog niet door u beantwoord. Deze brief ging over een klacht van mijn man van een aan een illegaal gebouw hangend balkon begin 2016, dat zonder bouwvergunning is gebouwd over het terrein van een ander.

In een brief van uw buitengewone agent van politie, dhr. Polonius, attendeerde hij mij over het bepaalde in artikel 7, aanhef, onder b van de Bouw- en Woningverordening 1935 (P.B. 1952 no. 14 (BWV): is verboden een gebouw op te richten, voor een gedeelte te vernieuwen of als eigenaar te laten oprichten of voor een gedeelte te laten vernieuwen zonder bouwvergunning.” Verder staat in de brief:” … dat u het bouwwerk (houten terras) op uw kosten onmiddellijk dient te verwijderen…”

Wat blijkt nu, dat alleen ik mij moet houden aan het bepaalde in artikel 7 en rondom mij mogen Jan en alleman balkons en terrassen bouwen en zelfs een toren van drie verdiepingen, allemaal zonder bouwvergunning!

Hopelijk (wishful thinking) krijg ik wel antwoord op mijn brief d.d. 2 november 2018 aan uw buitengewone agent van politie, welke brief door ROP voor ontvangst is getekend op 7 november 2018. Mw. Cecilia, u moet toch kunnen begrijpen dat u, als interim-directeur van een overheidsdienst, niet willekeurig mag of kan handelen.

Dat u een verslaggever van de Amigoe uitscheldt: “Donder op! Ga terug naar je eigen land, idioot!”, is uit den boze.

Mw. Cecilia, dit eiland is Nederlands grondgebied! Wij, u en ik, moeten Peter Stuyvesant bedanken dat hij onze grootouders vanuit Afrika hier naartoe heeft gebracht. M.a.w. mw. Cecilia, u en ik en/of onze voorouders zijn niet de oorspronkelijke bewoners van dit eiland en wij hebben dit eiland 00k nooit veroverd! Niet alleen in Nederland zijn wij allochtonen, maar 00k op dit eiland zijn wij van elders hierheen gebracht.

Hoogachtend en sans rancune,

S.A. Berkemeijer-Balentina,
Curacao

10 Reacties op “Ingezonden | Open brief aan Cathline Cecilia, interim-directeur ROP

 1. Moet zeggen dat ik ben begonnen met het lezen van dit bericht maar ben vrij snel afgehakt, het gaat weer om materiële dingen. Het blijkt dat dingen een heel belangrijke rol in ons leven spelen. Als kind willen we dingen als speelgoed, als we ouder worden willen we speeltjes als dure motoren, boten, auto’s, enz. enz.

 2. De laatste alinea ONTkracht het hele schrijven

 3. Abraham Mossel

  Zo als gezegt, DE RECHTSTAAT heeft net zo als bijna alle curacaose ( YDK zijn ze niet ) en jarloerse macamba ( Plasje) haters heel lange teentje’s en een verschrikkelijk kort lontje

 4. De Rechtsstaat

  Lachwekkend typetjes alla Esther en aanhang.

  Alle wijsheid hebben zij kennelijk in huis.

  Dus ik niet, aangezien ik nog verder van huis ben geraakt.

 5. Showroe di Emmastad

  S.A…. sista…. you tell’em scumbags like it is.
  @Esther, Kudos, I’m with you on diz one.

 6. Blijkbaar stond De Rechtsstaat niet vooraan toen onze lieve heer de intelligentie uitdeelde.

  Daarom speciaal voor hem: het doel van dit stuk is aantonen
  (1) wat een corrupt boevennest dit eiland is met mevrouw Cecilia (onderdeel van de MFK mafia) als belangrijke factor.
  (2) aantonen dat de Curacaoenaars niet de oorspronkelijke, nee slechts de kortstondige bewoners van dit eiland zijn en dat hun racisme, prima verwoord door het lelijk viswijf Cecilia tijdens haar bezoek aan de Amigoe, volledig misplaatst is.

  Begrepen nu, Rechtsstaat?

 7. Mw. Cecilia, dit eiland is Nederlands grondgebied!

  En ???

  Wij, u en ik, moeten Peter Stuyvesant bedanken dat hij onze grootouders vanuit Afrika hier naartoe heeft gebracht.

  Wat slaat dit nou op ?
  Jij mischien sr Balentin na.

  M.a.w. mw. Cecilia, u en ik en/of onze voorouders zijn niet de oorspronkelijke bewoners van dit eiland en wij hebben dit eiland 00k nooit veroverd!

  Ta berdad.

  Niet alleen in Nederland zijn wij allochtonen, maar 00k op dit eiland zijn wij van elders hierheen gebracht.

  En ???

 8. Mw. Cecilia, dit eiland is Nederlands grondgebied!

  En ???

  Wij, u en ik, moeten Peter Stuyvesant bedanken dat hij onze grootouders vanuit Afrika hier naartoe heeft gebracht.

  Wat slaat dit nou op ?
  Jij misschien sr Balentin na. Maar ikke niet.

  M.a.w. mw. Cecilia, u en ik en/of onze voorouders zijn niet de oorspronkelijke bewoners van dit eiland en wij hebben dit eiland 00k nooit veroverd!

  Ta berdad.

  Niet alleen in Nederland zijn wij allochtonen, maar 00k op dit eiland zijn wij van elders hierheen gebracht.

  En ???

 9. @De rechtstaat, Ik neem aan dat het gaat over het racisme van mw. Cicelia.

 10. De Rechtsstaat

  Ik was toch geïntrigeerd door de titel van het ingezonden stuk, dus heb ik het gelezen.

  Lang verhaal kort te maken, het doel van dit stuk ontgaat mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *