Ingezonden | Open brief aan heer Rutte, Minister President en heer Pasterk, Minister Koninkrijkszaken Nederland

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

Curaçao 26 april 2016

Betreft: Eindverantwoordelijkheid overzeese gebiedsdelen.

Heren

Ondergetekende John H Baselmans-Oracle wilt u als wereldburger in het bezit van een Nederlands paspoort en Wereldpaspoort een vraag stellen waar men nog nooit een duidelijk antwoord op heeft gegeven.

Sinds vele jaren signaleert en rapporteert ondergetekende vele misstanden samen met de groep Movimentu Kontra Korupshon Curaçao (MKK) naar zowel de lokale politici, Openbaar Ministerie, Gouverneur Curaçao als naar de Nederlandse politiek. Vele zaken rond corruptie, drugs en financiële misstanden worden doorgegeven die in het verleden nog wel eens aangepakt werden en in andere gevallen pas na 5-7 jaren worden uitgezocht. Maar we houden het er maar op dat je beter laat dan nooit mensen wakker krijgt.

Nu hebben we als MKK afgelopen jaar weer enkele brieven van uw ministeries mogen ontvangen en dan valt het op dat er alsmaar aangehaald wordt dat we een “autonoom land” zijn in het Koninkrijk der Nederlanden. Uw vorige collega’s omschreven het als zijnde “interne aangelegenheid”. Als men weer zo’n brief ontvangt is het duidelijk dat u als Nederlandse politiek er maar een eigen interpretatie aan geeft wat het statuut inhoudt en wat uw oud-collega’s getekend hebben.

Zoals u weet vallen onze 6 eilanden, tot de dag van vandaag, onder de Staat der Nederlanden en alle geboren personen op deze eilanden en Nederland hebben hetzelfde paspoort. Nu wil dat nog niet alles zeggen want we hebben ons statuut wat ons per 10-10-2010 zogenaamd autonoom maakt en ons, volgens enkele personen, meer vrijheden heeft gegeven.

Maar heer Rutte en heer Plasterk als alles in handen is van onze lokale bestuurders vragen wij ons af de volgende punten:

– Waarom wordt er elke dag gecodeerde berichten verstuurd via het Kabinet van de Gouverneur naar het Kabinet van de Koning? Deze berichten gaan over wat er dagelijks hier bestuurlijk gebeurt.

– Waarom blijft Nederland ontkennen dat er geen gevoelige informatie gegaan is naar de Colombiaanse en Italiaanse maffia? Terwijl duidelijk is gebleken dat de gehele database van de lokale VDC inclusief informatie van de Nederlandse AIVD gekopieerd is en in handen is gekomen van de twee genoemde maffia groepen.

– Waarom was er tijdens de bespreking, ongeveer 4 weken voor het tekenen van de verklaring 10-10-2010 achter gesloten deuren, de deal beklonken dat de lokale gasopbrengsten grotendeels naar Nederland gaan en dat u als Nederland overeengekomen bent dat de lokale olie opbrengst grotendeels naar Venezuela gaat?

– Dan rijst de vraag: Is het de olie afspraak met Venezuela die maakt dat Nederland NIET kan ingrijpen in het conflict met de ISLA raffinaderij die onze lokale mensen bewust uitmoordt? Overigens, nog nooit is er zoveel uitstoot geweest van chemicaliën in onze lucht, bodem en zee.

– Als wij autonoom zijn waarom grijpt Nederlandse politiek wel in bij zaken die gemakkelijk te controleren zijn maar laten alles op hun beloop wat negatieve publiciteit zou kunnen opleveren voor Nederland?

– Als wij als eilanden autonoom zijn waarom heeft, in de tijd van minister Bijleveld, de Verenigde Naties Nederland aangesproken over de verantwoordelijkheid die u als regeerders hebben omtrent bijvoorbeeld de gevangenis en de daaraan gekoppelde misstanden? Het is echter duidelijk dat de Verenigde Naties nu nog Nederland aan kan spreken over dit soort misstanden. U heeft als Nederlandse regering zelf dat laten weten door te verklaren dat alle 6 de eilanden onder de vleugels vallen van Nederland betreffende de regels en richtlijnen van de Verenigde Naties. U liet zelfs heer Eman van Aruba als afgevaardigde een VN document tekenen namens het Koninkrijk!

– Het blijkt ook dat u als Nederlandse regering momenteel een offensief aan het ontpoppen is tegen de lokale maffia. Maar waarom wordt dan niet de harde kern, wonend in Nederland, aangepakt? Praten we hier misschien over het selectief, politiek getint inmengen in bepaalde zaken?

– Waarom grijpt de Nederlandse regering niet in bij de lokale corrupte justitie die veelal door een bepaalde Nederlandse groep hier op cruciale plaatsen gezet zijn?

– Als wij als Curaçao, Aruba en st Maarten autonoom zijn waarom bemoeit Nederland zich dan met bepaalde zaken op onze eilanden? U als afgevaardigden van Nederland zorgen wel dat bepaalde zaken veilig gesteld zijn (olie, gas en eigen financiën) maar de Nederlandse regering gaat erg licht om met de rechten van de burgers op deze eilanden. Burgers die WEL beschermd zijn via de verdragen van de Verenigde Naties en onder de Nederlandse vlag geregistreerd!

Heren, het zou u en uw regering sieren als u simpel de consequenties en de verantwoordelijkheid gaan nemen waar we allemaal voor getekend hebben. Wij zijn een Koninkrijk en vele zaken zoals boven genoemde punten zijn duidelijk in het statuut beschreven. Hoe u de zaken ook wil draaien of keren, u bent als Nederland WEL verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de martelingen en verkrachtingen in de gevangenis en het uitmoorden op onze eilanden via ISLA.

We hopen als MKK eens een keer een duidelijk antwoord van u te mogen ontvangen over wat wel en niet onder Nederlandse verantwoordelijkheid valt zodat wij als MKK dit kunnen laten toetsen door de Verenigde Naties. Dat om voorgoed alle twijfels uit de wereld te helpen.

Vanuit gaande op een duidelijk antwoord uwerzijds, teken ik namens MKK Curaçao met een vriendelijke zonnige groet;

Doo: Movimentu Kontra Korupshon
John H Baselmans-Oracle
te, Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | Open brief aan heer Rutte, Minister President en heer Pasterk, Minister Koninkrijkszaken Nederland

  1. Netjies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *