Ingezonden | Over lijken

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Abraham Dubbelman aan het woord

MIJN NAAM is Abraham Dubbelman, ik ben nu bijna 93 jaar, en hierbij wil ik u deelgenoot maken van mijn gedachtegang.

Alle leven op planeet Aarde wordt geboren met een overlevingsdrang. In die overlevingsdrang zitten drie eigenschappen, te weten:

1. Machtwellust, 2. Hebzucht en 3. Arrogantie, de één meer dan de andere. Degenen die het meeste van deze eigenschappen hadden namen de leiding van de kuddes en vormden de religieuze en politieke kuddes.

Tevens namen ze stukken grond van de planeet in bezit en gingen daar stukken van verkopen. Ze verkochten dus iets dat niet van hun was. Ook werd er jaarlijks een belastingpenning op geheven.

Daarmee konden de leiders zich van een inkomen voorzien. Om dit inkomen verder op te bouwen werden er wetten gemaakt. Ook werden er minima alsmede cao-lonen vastgesteld, gemakshalve werden maxima inkomens vergeten in te stellen. Nadat de gevormde regeringen overheidsbedrijven invoerden werden deze in het doctorandussen-tijdperk geprivatiseerd. Daarmee werd de poort opengezet voor de graaicultuur.

Er werden functies gecreëerd die de vastgestelde inkomens van ministers en parlementariërs ver overschreden. Daardoor werden die functies een springplank naar het grote geld, bankfuncties et cetera.

Tijdens de crisisjaren dertig kwam minister-president Colijn met de slogan ‘dat de burger de broekriem aan moest halen’, zelf droeg hij bretels.

Rutte, de huidige minister-president, bezigde dezelfde slogan, maar vergat daarbij zijn eigen broekriem aan te halen.

Wat hebben we eigenlijk te verwachten van alle regeringen?

Zij houden er een landmacht, zeemacht,luchtmacht alsmede een geheime dienst en een wapenindustrie op na. Als de regeringen om welke reden dan ook oorlog met elkaar gaan voeren, mogen de burgers de kastanjes uit het vuur gaan halen. Met opoffering van hun leven en met de wapens die ze zelf geproduceerd hebben. Hierbij vraag ik me af, zijn we gek gemaakt of waren we het al toen we deze produceerden? Met het kapitaal van de wapenindustrie zouden wij heel veel problemen op kunnen lossen.

Als alle regeringen zich nu eens bezig gingen houden met het behartigen van de algemene belangen, in plaats van eigen- en partijbelangen alsmede ons leefgebied te gaan koesteren omdat we daar maar tijdelijk in mogen verblijven zou dat ook beter zijn voor de kinderen die we zo liefdevol op deze planeet geboren laten worden. “De mens is de veroorzaker van alle ellende en narigheid en gaat over lijken om zich aan de medemens te verrijken.”

Mijn tijd zit er bijna op en dit is mijn gedachtegang, uiteraard mag u de uwe hebben.

ABRAHAM ‘BRAM’ DUBBELMAN

Curaçao

3 Reacties op “Ingezonden | Over lijken

  1. Ik heb respect voor oudere mensen. Het gaat inderdaad niet goed met de wereld. De hele wereld wel te verstaan. Jammer dat uw reactie op uw eigen stuk zich concentreert op alleen Curacao.

  2. Ach meneer Dubbelman, ik voel met u mee, maar kan niet ontkennen dat het langzamerhand steeds beter gaat met de mensheid. Heel langzamerhand. Veel te langzamerhand.

  3. Abraham Mossel

    Helemaal met je eens Abraham. En zolang er nog narcisten, psychopaten en beroeps leugenaars de dienst uit maken voor hun zelf en hun maffia vrienden op dit verdorven eiland kunnen wij het volk het wel schudden. Er is maar één manier om het eiland weer een beetje gezond en leefbaar te maken en dat is om figuren en radgraaiers zoals Gerrit de Raaf, C Cooper, A Godett, Elmer Wilsoe, Thodé, J Constancia, Hakim, Jamaloodin, Stela van Rijn, etcetra etcetra, van het eiland trappen met een lekke boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *