29 C
Willemstad
• dinsdag 16 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Overvloed aan UTS telefoonboeken

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Overvloed aan UTS telefoonboeken
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Caroline Castendijk aan het woord

Na dit jaar wéér twee telefoonboeken te hebben ontvangen heb ik op Facebook rondgevraagd of anderen er ook meer dan één krijgen? De antwoorden waren verbijsterend! Er waren mensen die er elk jaar vier, zes, negen en een kantoor zelfs honderd stuks krijgen, terwijl je er toch echt maar ééntje (per afdeling) nodig hebt.

Bij navraag aan UTS blijkt, dat iedereen op Curaçao in het begin van het jaar er een via CPost in de brievenbus krijgt en op een latere datum levert CPost opnieuw telefoonboeken bij die adressen, die een specifieke service van UTS afnemen (vaste of mobiele telefonie). ‘Be informed that we are working with CPost towards improvement of the process of our phone book distribution’. Dat zal tijd worden! Wat een enorme verspilling van papier, geld en mankracht! Zoveel boeken die niks liggen te doen en weg worden gegooid, omdat er gewoon te veel worden gedrukt en gedistribueerd? Waar is jullie verstand, UTS?

In alle jaren dat ik op Curaçao woon heb ik het boek nooit gebruikt, want er zijn andere manieren om aan telefoonnummers te komen. Bovendien staan alleen UTSnummers erin en dan ook nog eens niet van de prepaid mobiele nummers, dus volledig is het allerminst. Ik ben mij ervan bewust dat niet iedereen toegang heeft tot een computer, maar is het niet een idee om het boek in een aanzienlijk kleinere oplage te drukken en af te leveren in het centrum van elke bario (of bij pagatino-loketten), waar iedereen er gratis een kan komen afhalen, als hij of zij er een nodig heeft? Bedrijven kunnen doorgeven hoeveel ze er nodig hebben en dan is dat ook opgelost. Thinking outside the box, heet dat.

Maar dan komt hier een nog absurdere issue met UTS. Toen ik in 2010 op Curaçao kwam wonen had ik in eerste instantie een vaste én mobiele lijn van UTS. Mijn vaste nummer stond in het telefoonboek vermeld, maar dat wilde ik niet, dus vroeg ik of het eruit kon bij de volgende editie. Dat kon, maar daar moest voor betaald worden, zei men mij. Wát moet ik? Betalen voor iets wat ik niet wil, niet gevraagd heb en geen gebruik van maak? Ja mevrouw! Oké, dan zeg ik mijn vaste lijn op! Aldus geschiedde. Maar wie schetst mijn verbazing over het feit dat ik nu ineens met mijn mobiele nummer vermeld sta in het boek! Het moet niet gekker worden!

Ik stuur een berichtje naar UTS en een paar dagen later word ik gebeld en vervolgens nogmaals schriftelijk geantwoord door Customer Service. Vriendelijke dame legt mij uit dat mijn nummer best uit het boek kan worden verwijderd, maar dat ik dan 15,90 gulden per maand (tot in de eeuwigheid = einde abonnement) moet betalen. Pardon? ,,De vermelding is een service van UTS, mevrouw.” Dat is fraai: een (gratis!?) service die ik niet wil, niet om gevraagd heb en juist probeerde te voorkomen! Een service is iets wat je voor je klanten doet zonder geld ervoor te vragen, toch? Als ik die niet wil dan bespaar ik je toch juist geld? Delete me uit de data en ik gebruik geen ruimte en geen inkt en papier meer.

Dan probeert de Customer Service-dame me uit te leggen dat, als iemand belt om mijn nummer te vragen, wat dan dus niet in het telefoonboek staat omdat het ‘geheim’ is, dat het geld kost om dat aan die klant te vertellen. Mag ik u eraan helpen herinneren dat het even zoveel geld kost om aan een klant te vertellen wat het nummer van iemand is die er wél in staat, maar die NIET betaalt voor de service die UTS aan de klant geeft, namelijk het nummer in het telefoonboek zetten (dat iedereen kan lezen omdat er zo veel telefoonboeken in omloop zijn!). Volgt u het nog? Ikzelf bijna niet meer!

Ter illustratie hoe ridicuul dit is: ik ga een winkel in, kijk er even rond en zie niks dat ik nodig heb en wil de deur weer uitlopen, waar de caissière mij tegenhoudt: ,,U moet 15,90 gulden betalen voor de (gratis) service die wij u gaven.” Inderdaad, zo belachelijk is dit! Hierbij mijn verzoek aan iemand met een beetje gezond verstand bij UTS om deze absurde situatie per direct te wijzigen! Met grote dank!

Caroline Castendijk,

Curaçao

P.s. Al deze suggesties waren een gratis service van mij. Als u ze niet gebruikt, stuur ik u maandelijks een factuur met het bedrag van 15,90 gulden!

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Het is pure oplichting door prUTS van de adverteerders omdat prUTS nu zegt dat er -tig duizend “klanten” zijn die één exemplaar hebben ontvangen terwijl de werkelijkheid geheel anders is…

  2. Henk je hebt een punt.
    Echter moet je nagaan bij welke drukkerij de boeken worden gedrukt en wie de oopdrachtgever is.
    Mijn vermoeden is dat daar iets aan de strijkstok blijft hangen.
    Vandaar ieder jaar tig-duizend te veel telefoonboeken die nergens meer voor nodig zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties