27 C
Willemstad
• dinsdag 19 maart 2024

CC | Marnix College and Albert Schweitzerschool pioneering as the first ‘language friendly schools’ in Curaçao

WILLEMSTAD - The Marnix College and Dr. Albert Schweitzerschool have achieved a remarkable milestone by becoming the first schools in Curaçao to receive the designation of 'Language...

NU | Ajacied Martha opgenomen in eerste selectie Advocaat als bondscoach Curaçao

Ar'jany Martha is vrijdag (lokale tijd) opgenomen in de eerste selectie van Dick Advocaat als bondscoach van Curaçao. Vitesse-doelman Eloy Room keert terug in het keurkorps, nadat...

Opinie | Illusies, verknopingen, een natte droom en luchtkastelen op Curaçao

Jan Huurman WILLEMSTAD – Tijdens een recente bijeenkomst van de Antillenkring deelde Jan Huurman, voormalig Inspecteur Volksgezondheid, zijn inzichten over Curaçao na vijf jaar afwezigheid. Met een focus...

NTR | Internationale vrouwendag: ‘balans houden is niet makkelijk’

Marit Severijnse In het kader van internationale vrouwendag werd op Bonaire een conferentie gehouden met als thema een gebalanceerde levensstijl. “Ook al is Bonaire een eiland waar alles op...

CC | Ministry of Finance reaches agreement with Capriles Clinic

WILLEMSTAD - The Ministry of Finance has reached an agreement with the Capriles Clinic, as announced by the ministry. The operational costs will be covered by this...

DH | Alida Francis to become Governor of St Eustatius

ST.EUSTATIUS -- Government Commissioner Alida Francis is to become the next governor of Statia in the coming months. The state secretary of kingdom relations and digitisation Alexandra van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Overwerkziekte

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Overwerkziekte
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

Naar aanleiding van het commentaar ‘Overwerk ambtenaren, een ziekelijke situatie’ van het Antilliaans Dagblad het volgende: qua structuur is de ‘Analyse overwerkkosten Aruba’ van het College Aruba financieel toezicht (CAft) een goed rapport.

Het heeft een hoog profileringsgehalte. De onduidelijkheid is wel dat het verzuim en de ziektemeldingen erbij zijn gevoegd. En ook: Alles wat erin staat is bekend. En geldt ook voor Curaçao. Een oplossing is er niet voor. Zowel op Curaçao (eind 2013) als op Aruba (medio 2014) is op verzoek van de betreffende ministers en stuurgroepen een dergelijke analyse al uitgevoerd en is er rapport uit over gebracht.

Knelpunt was en is – plat gezegd – er zijn zat jochies en meisjes die gewend zijn aan K17 per maand. Ze moeten elke maand hun bysides, huizen, auto’s en boten betalen. Je kunt het dus niet zomaar aanpakken. Concreet is toen op de man af gevraagd: ,,We moeten afbouwen, wat vindt u een acceptabel bedrag. Is dat 12K of 10K per maand in plaats van 17K?” Er kwam geen antwoord en niemand durft iemand aan te pakken.

Erger, er zijn in de afgelopen jaren zelfs mensen bijgekomen (met name Korps Politie Aruba en Korps Politie Curaçao, als grootse spendeerders), en waar lijkt het op? Zelfs de rekruten hebben doorgekregen hoe ze hun maandelijkse inkomen kunnen verhogen.

Mooi dus dat CAft iets schrijft en wél publiceert. Maar ze zijn niet achter de kern van de kern gaan peuteren. En dáár gaat het juist om.

Naam bij redactie bekend,
Curacao

7 reacties

  1. Echte elite ambtenaren …af en toe met vingertje wijzen, en gauw weer bij de volgende borrel, happy hour, receptie, golf evenement aanschuiven.

    Een aantal makamba ambtenaren dat hier komt zijn afgeserveerde ambtenaren die in Nederland niet meer functioneerde maar die nog een paar jaar moeten afmaken voor pensioen. Die zien dit als een vakantie.

  2. Niet moeilijk doen, gewoon een prikklok invoeren en eisen dat overwerk pas na 8 uur op het werk (niet werken want dat doen ze toch niet ) begint.

    En wie controleert het werk? En geeft door dat men salaris moet vangen?
    Iemand die zelf ook wel zal ‘overwerken’.

  3. @Knoek-koe: waar Nederlanders (en CFT) altijd de fout in gaan is dat zij denken dat alle mensen redelijk zijn en dat je via polderen wel eruit komt. De Antilliaan moet je direct in zijn beurs pakken voordat hij wat initiatief gaat nemen. Die medisch specialisten kan het bijvoorbeeld niets schelen dat er een tekort aan medicijnen is op het eiland, maar als ze gedwongen worden eerder met pension te gaan komen ze meteen in beweging. Denk je dat ook maar iemand binnen ENNIA of CBCS zich drukker maakt om het pensioen van hun klanten dan zijn eigen paycheck?!
    CFT zou boetes moeten kunnen uitdelen of begrotings beperkingen op bepaalde departementen anders gaat er niets veranderen, dan komt er om de zoveel tijd weer een waarschuwing langs die dan weer via creatieve boekhouding wordt afgehandeld.

  4. Niet moeilijk doen, gewoon een prikklok invoeren en eisen dat overwerk pas na 8 uur op het werk (niet werken want dat doen ze toch niet ) begint.

  5. @CR Je zegt het mooi, en daar komt het in essentie eigenlijk wel op neer, mooie rapportjes, niemand doet er wat mee.. mooie pay check, leuke reisjes tussen de konikrijksdelen. Echte elite ambtenaren …af en toe met vingertje wijzen, en gauw weer bij de volgende borrel, happy hour, receptie, golf evenement aanschuiven

  6. CFT is een roepende in een woestijn: hun analyses zijn sowieso niet erg goed (bv effecten vergrijzing worden niet meegenomen) maar het zou die mensen sieren om wat meer eer en geweten hun job uit te voeren. Als je jaar in jaar uit rapporten schrijft, maar vervolgens gebeurt er helemaal niets mee, dan moet je een andere aanpak gaan hanteren: bv om een keer bij radar of dat soort programma’s in Nederland aan te schuiven en de resultaten van je werk toe te lichten.
    CFT is inmiddels goed ingeburgerd in de Antilliaanse samenleving: zolang de maandelijkse paycheck maar wordt uitbetaald maakt het niets uit of je werk enig effect heeft. Kan CFT niet gewoon onderdeel uit maken van CBCS? Qua cultuur en werkmentaliteit zie ik weinig obstructies.

  7. Cft = College FLUT Toezicht.
    Net als de CBCS, het parlement, het OM, en de RvC’s. Teveel kliekjes en men is bang om zich zelf in de vingers (belangen) te snijden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties