Ingezonden | Pakket young professionals

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Wim van Vark aan het woord.

Naar aanleiding van het artikel waarin Statenlid Renox Calmes suggesties doet om young professionals (YdK) vanuit Nederland naar Curaçao aan te trekken, meen ik het volgende te moeten opmerken.

Afgelopen maandag heeft een jonge professional (YdK) geprobeerd te solliciteren naar een baan hier op Curaçao. Helaas, zelfs het daarvoor benodigde formulier mocht door haar niet worden ingevuld. Met als reden dat zij niet beschikte over een sédula.

Maar hoe kom je aan een sédula? Wel, daartoe moet je zijn ingeschreven in het bevolkingsregister van Curaçao. Dat lijkt niet zo moeilijk, maar kan alleen met een uitschrijfbewijs uit het bevolkingsregister van Nederland.

Ieder weldenkend mens zal begrijpen dat je eerst hier de zekerheid van een baan wilt hebben alvorens je baan in Nederland op te zeggen en naar Curaçao te vertrekken. Wil men werkelijk young professionals (YdK) op Curaçao terugontvangen, stop dan met de eis om eerst een sédula te overleggen. Zo niet, dan komen deze mensen nooit.

Wim van Vark,
Curaçao

5 Reacties op “Ingezonden | Pakket young professionals

 1. Volkomen gestoord dat je je eerst moet identificeren voordat je überhaupt mag solliciteren. Nog nooit van gehoord. Kan alleen op Curaçao.

  Als je je dan per se moet identificeren, wat is er dan mis met gewoon je paspoort? Sinds wanneer is een identiteitsbewijs, zeg maar, hoger in rang dan een paspoort?

 2. ericlapas

  Laten we elkaar geen mietje noemen, Renox Calmes heeft zelf niet gestudeerd dus weet niet wat onder Young Professionals speelt.

  Bij de benoeming van Chebu Sluis hebben ze ook Young Professionals gevraagd om te solliciteren terwijl het doorgestoken kaart was.

  Daarbij komt, hoe serieus moeten wij deze clown nemen, die business class naar IPCO reist en dagvergoeding krijgt en geen vergadering bijwoont.

 3. Old non professinal m rojer kdnt, precies cv??? De ophitser waarom zit dit stuk vuil niet bij gs moordenaar in het cachot.

 4. Fred Schiedam

  UITDAGING: Welke journalist die dit leest legt deze case voor aan Rhuggenaath, die dan er voor zorgt dat dit stukje wetgeving via (Algemene) maatregel van Bestuur binnen twee werkdagen is weggepoetst??

 5. De young professionals (Neysa Amnesia, Stephen Capella) maken er net zo’n puinhoop van als de old non professionals (Menki Rojer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *