Ingezonden | Parkeren in Punda

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Helga Mensing aan het woord.

Al vele jaren kampt onze prachtige binnenstad met een geschil rond het parkeerprobleem. Ik wil minister Zita Jesus-Leito vragen wat zijn kan doen als minister om deze zaak op te lossen.

Wijlen mijn grootvader begon de opbouw van zijn imperium in de Breedestraat in Punda. Ondergetekende, Helga Mensing, was destijds winkelier en had zelf de eer jarenlang voorzitter te zijn van de Downtown Management Organization (DMO). Helaas volg ik thans de felle discussies tussen de partijen met betrekking tot het parkeren in onze binnenstad. De overheid heeft, gedurende de achterliggende jaren, een flink aandeel gehad in de renovatie en instandhouding van onze binnenstad in hechte samenwerking met de winkeliers van Punda en niet te vergeten met de bijdragen van diverse (financiële) instellingen.

Het gaat me zeer aan het hart dat de twistpunten rond het parkeren in de binnenstad steeds groter worden en uit de hand dreigen te lopen. In dit verband doe ik een dringend beroep op de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) om de verantwoordelijkheid in deze slepende zaak op zich te nemen en de kwestie rond het parkeren in de binnenstad met voorrang op te lossen, opdat ons Punda weer haar functie terugkrijgt van een heerlijke stad om te winkelen en tegelijkertijd te genieten en te ontspannen.

Helga Mensing,
Curacao

4 Reacties op “Ingezonden | Parkeren in Punda

 1. @Trui, De YDK wil voor de deur (fout) parkeren zodat ze niet hoeven te lopen. De gratis parkeerplaatsen van jou daar moeten ze een stukje lopen

 2. Er is geen binnenstad ter wereld waar je zo goedkoop kunt parkeren als Willemstad.

  Parkeergarage Renaissance: gratis

  Parkeerterrein Waaigat: gratis

  Parkeergarage Punda: spotgoedkoop

  Het eindeloze gezeur over parkeren in de binnenstad is dan ook complete waanzin.

 3. Ik wil minister Zita Jesus-Leito vragen wat zijn kan doen als minister om deze zaak op te lossen.

  Doet zij ooit dan iets?

 4. Lieve mevrouw,
  Welk imperium spreekt u over?? Wellicht een “imperium” op het eiland, maar wat heeft dit van doen met het verzoek om in het algemeen belang iets te verzoeken van een Minister?
  Enfin zonder alle grootheidswaanzin, een welbekend iets van eilanders, lijkt uw punt inderdaad valide. Echter ontbreken bij u de argumenten, wellicht iets minder de schijnwerper op uzelf en meer deze schijnwerper op het algemeen belang richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *