Blog Arthur Donker | Puk en Muk en Moortje

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Nee we gaan niet zeuren of Zwarte Piet moet blijven of dat ze regenboogkleuren moeten hebben of dat we een kinderfeestje verpesten of niet want ik denk dat als je eenmaal daar aan begint, ga dan alles over de hele linie rechttrekken. Voor de mensen die dat niet weten Puk en Muk en Moortje waren figuren van populaire kinderboeken héééél lang geleden, twee blanke en een zwart kind die allerlei leuke avonturen beleefden.

Moortje was, zoals het liedje ging, zo zwart als roet.

Waarom breng ik dit naar voren? Niet omdat ik een hele discussie wil opstarten over zwart, wit, groen,geel of paars, dat is toch een discussie zonder einde, dat laat ik voor mensen met grote minderwaardigheidscomplexen die overal wat achter zoeken.

Er zijn geen geheimen op Curaçao want zodra je zegt dat het geheim is lopen ze naar Radio Mas en vertellen het aan de hele wereld. Ik hoor namelijk in de wandelgangen dat onze grote “wannabe”, FARC sympatisant, nep revolutionair, X box guerillero, prseudovrijheidsstrijder Monk een nieuwe politieke partij gaat beginnen samen met een ex geldschieter van onze ex premier en dat ze die partij P.U.K. gaan noemen oftewel Partido Union Korsow. Toen ik dat hoorde barste ik in lachen uit, zo erg zelfs dat de buurvrouw dacht dat ik een aanval had gekregen en klaar stond met de defibrilator om mijn hart weer te jump starten want ik hoeste en proeste zo hard dat er geen eind aan leek te komen.

Waarom? Omdat ik moest denken aan Puk en Muk en Moortje, hier heb je dan Moortje die zich altijd profileerde als de grote anti-makamba, anti koloniaal die de woorden van Chavez herhaalt zonder te weten wat ze betekenen zoals oligarchie (op Curaçao) en onderdrukking door de blanke kolonialen die alleen maar hun zakken willen vullen, en ik maar denken dat hij het over onze eigen politici had, nee hij bedoelde de Makambas,
niet wetende dat Makamba een district is in Burundi.

Dit is dan iemand die dezelfde zwart/wit kaart wil spelen wat meneer Wiels zo groot heeft gemaakt omdat het de makkelijkste kaart is om te spelen als je met domme, laagopgeleide mensen te maken hebt vol minderwaardigheidscomplexen. Kunnen we ons nog herinneren de bekende uitlatingen van Wiels over de body bags vol Makambas die naar Nederland terug gestuurd zouden worden, alleen om zijn woorden weer in te slikken tijdens een show van Pauw en Witteman?? Dat heeft hem een heleboel stemmen gekost, de sufferd! Want meneer draaide als een blad in de wind bij de
Makambas en kon niet wachten om in de Bijenkorf te gaan shoppen.

Deze man ziet niet dat die twee blanke jongens Puk en Muk, hem, Moortje, gebruiken om alsnog hun doel te bereiken wat ze met zoete lieve Gerritje niet konden bereiken omdat de regering toen viel en dat hij toch binnenkort richting Koraal Specht zal verdwijnen, dus ook geen return on investment kan geven, dus gaan we maar met zo’n publiciteit geile ja knikker in zee want die doet het toch om er zelf beter van te worden, zelfs de grote King Communist Fidel Castro heeft de voordelen van capitalisme ontdekt en is eigenaar van een privé eiland voor de kust van Cuba.

Maar ja, wie ben ik, ik blijf lachen op deze klip, want wat er hier dagelijks gebeurd is leuker dan een Venezolaanse novela, hier kan je tenmiste nog lachen in Venezuela mag dat niet meer vanwege de oligarchie en de imperialisten die alle lachspieren hebben verdoofd en onderdrukt.

Que viva Puk en Muk en Moortje!

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

3 Reacties op “Blog Arthur Donker | Puk en Muk en Moortje

  1. Ja, de politieke toekomst voor Schotte is bleek. Door een onbetrouwbaar sujet als Monk in de voorhoede te zetten, erkennen de financiers hun aanstaande probleem. Alles bij elkaar opgeteld is het een positieve uitkomst voor Curacao. Al het politieke afval op één hoop, maakt duidelijk waar niet te stemmen.

  2. Abraham Mossel

    Kun je na gaan hoe dom die MONK is, gaat hij zijn in 10 jaar duur gespaarde ( gestolen kramkliniek geld ) van 2.6000,00 gulden in een bodemloze put gooien om alleen maar bij de club te behoren met die gedachten zo als de meeste geldwolven het geld dubbel en dwars met bonus terug te kunnen krijgen ( stelen) ik wens veel succes met zijn partij hoop dat het hem lukt!.

  3. Er is een (mogelijk apocrief) verhaal dat door de Fraters werd verteld. De schrijver van Puk en Muk en Moortje, ook ‘n Frater, ging bij z’n moeder langs, die hem vroeg “weet jij dat, wie die flauwe boeken schrijft?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *